DFC – STREEFKERK (1): DFC in de slotfase knock-out (1-2)

6 oktober 2007 1979x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – STREEFKERK (1): DFC in de slotfase knock-out (1-2)

De ontmoeting van DFC vanmiddag thuis tegen Streefkerk duurde vijf minuten te lang. In de slotfase sloeg Streefkerk twee keer op identieke wijze toe. DFC zag zodoende zijn verdiende 1-0 voorsprong omgezet in een 1-2 nederlaag.


Veel bedroefde gezichten dus bij DFC dat lange tijd uitzicht had om de tweede seizoenzege en tevens de eerste thuisoverwinning. Het mocht niet zo zijn. Bij twee vrije trappen van net buiten de zestien reageerde de DFC-defensie niet attent, waardoor Streefkerk in beide situaties kon raak koppen. De gasten pakten zo tot hun eigen verbazing de volle drie punten.


De eerste helft was een matte vertoning waarin Streefkerk ietsje sterker was maar zich niet veel kansen wist te creëren. De gasten troffen een keer het net maar dat kopdoelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. DFC was nauwelijks dreigend. Na de hervatting opereerde DFC wat gewaagder. Dat leidde na tien minuten tot een verdiende 1-0 voorsprong. Robin Ramesar rondde een aanvalsactie van Coskun Altintas en Maarten Zilverschoon koel af (1-0). DFC kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen simpelweg omdat Streefkerk aanvallender moest opereren . De defensie van DFC onder leiding van keeper Danny Peters gaf nauwelijks kansen weg. Tot vijf minuten voor tijd toen Streefkerk tot eigen verbazing zich drie winstpunten kon toeëigenen: 1-2. (Verslag Fred van Dongen).


Basis DFC:  Danny Peters, Davey Bommel, Daaf Stok, Marco van Woerkom, Jeroen Kleinhuis, Danny Haksteen, Stephan van Beusekom, Robin Ramesar, Marlon Kramer, Coskun Altintas, Maarten Zilverschoon. Wissels: Koen van Torenburg, Davut Sahan (80ste m), Joey Goossens (30ste m), Sabit Kayhan (80ste m).


**DFC 2 – Sliedrecht 4 2-1 – Het tweede begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen. Toch was het Sliedrecht dat onterecht op 0-1 kwam uit een vrije trap. Niet lang daarna werd het dan toch 1-1 door een doelpunt van Robbie Korn. DFC 2 bleef goed voetballend de aanval zoeken. Voor de rust kwam dan toch de dikverdiende 2-1. Martijn “Tinus” van der Waal was de scorer.


De tweede helft werd het rommelig in het veld. Er werden geen kansen weggegeven. Zelf kreeg DFC nog een paar kansjes maar dit resulteerde niet meer in doelpunten.  Met goed voetbal (zeker de eerste helft) en hardwerken voor elkaar werd de tweede overwinning van het seizoen binnengesleept.


Basis DFC 2: Ronald van Pelt, Erik Bouwens,  Jesper Bakker, Menno van Eijk , Tomas Nuijten, Willem Opmeer, Conan Wilhelmus, Robbie Korn, Maurice Kalis, Martijn “Tinus” van der Waal, Maarten Janssen. Wissel: Tijmen Bruning. Trainer: Johan “Opa” Mol. Begeleiders: Jan van Pelt, Mark Noorlander.  http://dfc-2.weblog2.nl/

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com