DFC – DRECHTSTREEK (2): Snelle achterstand fataal voor DFC

13 oktober 2007 1741x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – DRECHTSTREEK (2): Snelle achterstand fataal voor DFC

DFC keek vanmiddag tegen Drechtstreek al na acht minuten tegen een achterstand aan. Doelman Danny Peters die kon terugblikken  op een uitstekende wedstrijd, was kansloos op een bekeken boogbal.


Door de vroege achterstand slopen angst en onzekerheid de DFC-gelederen binnen. Drechtstreek, dat gedeeld tweede staat in het klassement, trok het duel naar zich toe maar verzuimde de mogelijkheden te verzilveren. Pas na een half uur hervond DFC zich enigszins. Dennis Raaymakers tekende met een knap afstandsschot dat net over de lat verdween voor het eerste DFC-wapenfeit.


Na de hervatting kabbelde het saaie duel voort. DFC wilde wel maar kwam niet tot vloeiende acties, Drechtstreek wachtte af en loerde op de counter. Die kwam na zeventien minuten en was meteen raak en dus dodelijk voor DFC: 0-2. Middenvelder Marlon Kramer gleed een strakke voorzet tot eigen schrik en verbazing achter zijn eigen doelman.


Twee minuten later zag dezelfde speler de rode kaart na een te stevige charge binnen de zestien. Onderweg naar de kleedkamer kon Marlon nog net zien dat zijn doelman Danny Peters de strafschop fraai stopte, zodat het 0-2 bleef. Met een man meer werd Drechtstreek nog diverse malen gevaarlijk. Het was aan de uitstekende DFC-keeper Danny Peters te danken dat de schade voor DFC niet verder opliep. (verslag Fred van Dongen).


Basis DFC: Danny Peters, Dennis Raaymakers, Daaf Stok, Marco van Woerkom, Davey Bommel, Danny Haksteen, Stephan van Beusekom (40 m Ernst de Pee), Robin Ramesar, Marlon Kramer, Maarten Zilverschoon, Davut Sahan (55 m Coskun Altintas).


Bijgaand fotobeelden van de wedstrijd gemaakt en beschikbaar gesteld door fotograaf MICHEL STERRENBERG van het blad DORDT CENTRAAL. Waarvoor dank.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com