DFC´s Keurslager Martin van Wijngaarden uitgeroepen tot Rookworstenkoning

15 oktober 2007 1990x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC´s Keurslager Martin van Wijngaarden uitgeroepen tot Rookworstenkoning

Rookworstenkoning. Met die schitterende titel is de in DFC-kringen niet onbekende Martin van Wijngaarden deze maand onderscheiden. Tijdens de zogeheten Demodagen van Keurslagers werden de sappige producten van Martin met goud bekroond. Martin (zoon en dochter spelen bij DFC, zijn echtgenote badmintont) is co-sponsor van de website en is ook op andere fronten buitengewoon DFC-vriendelijk.


Vol, dik, lang en sappig zijn de kwalificaties die de jury aan Martins rookworsten gaf. In zijn zaak in  Rotterdam liet Martin vorige week iedereen trots met gulle hand proeven, want proeven doet kopen. De rookworsten vlogen als de bekende warme broodjes over de toonbank van Keurslagerij Van Wijngaarden aan de Keizerswaard 18 in Rotterdam. De rookkasten in de worstmakerij maakten overuren.


,,Waarom ik goud heb gekregen? Dat hangt onder meer af van de juiste kruidenmelange. Van het vetgehalte, de juiste manier van bereiden en roken. Op alle fronten scoorden onze worsten een 10´´, aldus een terecht trotse Martin in het blad MAASPOST. Feest voor de keurslagerij betekent ook feest voor de klanten. Heel de maand oktober voert Martin de actie ´twee rookworsten halen, vier euro betalen´. Dat is een schijntje, zeggen kenners. En: ze blijven vijf dagen goed in de koeling en pakweg drie maanden in de vriezer.


Keurslager word je overigens niet zomaar. Daar gaan vele testen, proeverijen en beoordelingen aan vooraf. Ben je eenmaal opgenomen in de kring van keurslagers dan blijf je onder strenge controle. Zo komt jaarlijks een mystery-guest op bezoek.


Martin, namens de website en al je andere DFC-vrienden van harte gefeliciteerd met deze terechte onderscheiding. (fejvand).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com