DE OUDE DOOS: De dag dat DFC de cupfinal verloor van Ajax

10 oktober 2007 513x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DE OUDE DOOS: De dag dat DFC de cupfinal verloor van Ajax

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging het voetbal gewoon door. Per slot was er in deze zwarte periode voor Nederland ook behoefte aan ontspanning.


In het seizoen 1942 – 1943 bereikte DFC de finale om de nationale voetbalbeker of zoals dat tegenwoordig heet de KNVB-beker. Tegenstander was Ajax, locatie het toen pas vijftien jaar oude Olympisch Stadion in Amsterdam. Op 27 juni 1943 stroomde het stadion vol. De toeschouwers kregen een enerverend duel te zien met in totaal vijf doelpunten. DFC verloor nipt met 3-2. De cup werd uitgereikt door KNVB-bons Karel Lotsy, die ook bij DFC al jarenlang een naar hedendaagse termen vertaald management-functie bekleedde.


Volgens DFC´ers die graag in Rotterdam-zuid komen was dat het laatste grote succes van Ajax. Andere leden van DFC betichten die collega´s er daarentegen van altijd al moeite te hebben gehad met het erkennen van de werkelijkheid. Heren, het is maar een spelletje…


Bijgaand voor zich sprekende beelden van de Cupfinal van 1943 beschikbaar gesteld voor DFC´s archivaris Arie Heijstek.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com