BEKERDERBY (2): Spel en mentaliteit DFC A1 zorgen voor boeiende wedstrijd

20 oktober 2007 589x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKERDERBY (2): Spel en mentaliteit DFC A1 zorgen voor boeiende wedstrijd

DFC A1 trad tegenstander FC Dordrecht A1 vanmiddag onbevangen en zonder vrees tegemoet. Zodoende ontspon zich een aantrekkelijke bekerderby waarin het twee klassen hoger opererende FC Dordrecht uiteindelijk aan het langste eind trok (2-7). Bij DFC was in de slotfase de pijp leeg, waardoor de nederlaag een uiterst geflatteerd karakter kreeg. Tot tien minuten voor tijd had DFC bij een 2-4 stand nog alle kans op een surprise omdat de ploeg goed voetbal liet zien en over een voorbeeldige mentale veerkracht bleek te beschikken.


Veel DFC-aanhangers die op de oefenwedstrijd DFC 1 tegen Bolnes waren afgekomen, bleven zodoende hangen rond het hoofdveld waar de A-junioren voor een van begin af aan boeiende en levendige wedstrijd zorgden met goed kijkspel en talrijke actiemomenten.


DFC A1 begon gedisciplineerd en zonder enige schroom aan het duel. Toch kwam de ploeg na dik tien minuten onverwacht op achterstand door een goal ´uit het niets´. DFC bleef aandringen, legde enkele aantrekkelijke aanvalsacties op de mat en dwong FC Dordrecht tot het weggeven van diverse hoekschoppen. DFC´s aanvalsdrift kende wel risico´s. Doelman Koen van Torenburg stak echter in prima vorm en verrichtte diverse keren knappe reddingen. Zo´n vijf minuten voor rust was het evenwel kansloos na een solo-actie: 0-2.


Na de hervatting kende DFC de pech dat de arbiter een treffer van FC Dordt goedkeurde (0-3) hoewel er volgens DFC-grensrechter Peter Geyp wel drie spelers buitenspel stonden. DFC verwerkte die domper voorbeeldig en kwam vijf minuten later weer in de wedstrijd. Sabit Kayhan benutte een wegens hands toegekende strafschop feilloos: 1-3. DFC ging jagen op de aansluitingstreffer. Met het nodige risico, zo bleek enkele minuten later (1-4). Nog wilde DFC (hulde!) zich niet gewonnen geven. Spits Marvin Hooplot, na rust ingebracht, benutte zijn gave techniek om de FC Dordt-defensie uit te spelen (2-4). Dat DFC niet verder kwam was vooral te danken aan de FC Dordt-doelman. Tien minuten voor tijd bleek DFC´s energievoorraad helaas vrijwel uitgeput. Oude lichte blessures speelden op, waardoor FC Dordrecht naar een zeer geflatteerde 2-7 kon opstomen.


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Aike Janssen, Ruben Schot, Michael Nieboer, Jonathan Dubbeldam, Thomas van Brakel, Firat Kaynar, Lutfullah Kilic, Ahman Dhondai, Volkan Mavili, Sabit Kayhan.  Wissels: Marvin Hooplot (46ste m voor Volkan Mavili), Hikmet Uysal (46ste m voor Ahman Dhondai), Jelle Cove (85ste m voor Michael Nieboer).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com