BEKERDERBY (1): DFC A1 moet pas in slotfase buigen voor FC Dordrecht A1

20 oktober 2007 601x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKERDERBY (1): DFC A1 moet pas in slotfase buigen voor FC Dordrecht A1

De bekerderby tussen DFC A1 en FC Dordrecht A1 is vanmiddag met 2-7 gewonnen door de jeugdbrigade van FC Dordrecht. De ruststand was 0-2. Doordat diverse DFC-spelers in de slotfase last kregen van oude blessures konden de buren van FC Dordrecht in de slotfase (80ste, 85ste en 86ste minuut) de voorsprong opvoeren naar een geflatteerde 2-7.


DFC weigerde zich van meet af aan in te graven. Lange tijd was de ploeg van trainer Frank Zwakhals beslist niet de mindere. De gasten bleken in de afronding wat gehaaider. De A1-junioren van FC Dordrecht acteren niet voor niets in de tweede divisie, twee afdelingen hoger dus dan DFC A1 dat tot nu toe verdienstelijk uitkomt in de hoofdklasse B.


Bij DFC verrichtte doelman Koen van Torenburg diverse uitstekende reddingen. Ook de overige DFC-spelers verdienden complimenten vanwege inzet en karakter. DFC A1 werd overigens gecoacht door het duo Ruud Hendriks (DFC C1, vorig seizoen nog trainer-coach van FC Dordrecht B1) en technisch coördinator Arie Evers. Ze vervingen trainer-coach Frank Zwakhals die overeenkomstig de afspraak wel de warming-up en het begin van de bekerderby meemaakte, maar na zo´n kwartier moest afhaken. Het Ambachtse IFC, de club waar Frank laatste man speelt, had vanmiddag een teambuilding-sessie georganiseerd in Noord-Brabant. Frank kon daar evenals trainer Marvin Langevoort van DFC A2 niet ontbreken.


Behalve DFC A1 – FC Dordrecht A1 werd in de bekerpoule vanmiddag ook de ontmoeting tussen ASWH A1 en Sliedrecht A1 gespeeld. ASWH won met 2-1.


De stand in de bekerpoule luidt nu: 1 FC Dordrecht A1 2-6 (8-2), 2 ASWH 2-3 (2-2), 3 DFC 2-3 (6-8) en 4 Sliedrecht 2-0 (1-5). De slotronde wordt gespeeld op 24 november met de wedstrijden ASWH – DFC en Sliedrecht – FC Dordrecht.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com