BAR GEBEURE (2): Graag geziene gast in binnen- en buitenland

17 oktober 2007 597x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BAR GEBEURE (2): Graag geziene gast in binnen- en buitenland

Een stukje geschiedenis. In november 1973 werd de geboorte bekend gemaakt van DFC´s Carnavalsgilde Nar Veure. Vanwaar die naam Nar Veure? Uit het verleden bestond DFC uit vele welvarende notabelen. Tijdens een voetbalwedstrijd moedigden zij DFC aan met: DFC Nar Veure (vrijelijk vertaald: naar voren).


Een beetje carnavalsgilde beschikt over een eigen orkest. En dat werd in 1977 na wat gepalaver aan de tapkast Bar Gebeure. ,,Omdat het idee om een eigen kapel op te richten aan de bar gestalte begon te krijgen en men eigenlijk geen naam wist, werd gekozen voor Bar Gebeure, dat ook goed aansloot op de naam Nar Veure´´, aldus de geschiedschrijvers.


Bar Gebeure is graag gezien in Dordrecht maar zeker ook ver daar buiten. Menig dorp of stad in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland heeft de afgelopen 30 jaar kunnen genieten van de klanken van de kapel. Nu na 30 jaar is Bar Gebeure nog steeds springlevend en bestaat de groep uit 19 man, waarvan de leeftijden uiteen lopen van twintigers tot begin zestigers. Elke woensdagavond wordt er bij DFC muzikaal getraind. www.bargebeure.nl

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com