BAR GEBEURE (1): 30ste verjaardag wordt zaterdag gevierd in sportzaal DFC

17 oktober 2007 761x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BAR GEBEURE (1): 30ste verjaardag wordt zaterdag gevierd in sportzaal DFC

De bekende, zo niet de bekendste Dordtse blaaskapel Bar Gebeure bestaat dertig jaar. De kapel, die zich ook presenteert als dweilorkest tijdens het carnaval en als Zwarte Pietenkapel tijdens de Sinterklaas-periode, vond z´n oorsprong aan zoals de naam al suggereert de bar van DFC.


Bar Gebeure staat sinds vele jaren garant voor muzikale kwaliteit. De afgelopen jaren won het diverse malen het landelijk vermaarde boerenkapellenfestival Ramspoed van de Dordtse carnavalsvereniging De Merwekrabbers.


Hoewel het getal 30 niets zegt in de carnavalswereld (pas bij het cijfer 11 of een meervoud daarvan is in die cultuur sprake van een jubileum) viert Bar Gebeure a.s. zaterdag 27 oktober toch een klein feestje. Wat heet klein. Die avond houdt Bar Gebeure in de sportzaal van DFC aan de Reeweg-Oost (ook wel de Burght van Nar Veure genoemd) voor de 20ste keer z´n Oktoberfeest. Dat heeft dit jaar als thema Oriental Party. De organisatie: ,,Dat is gewoon een Aziatisch feest. Veertien collega-orkesten vieren het feest mee. We noemen het ook het Inblaasfestival. De kapellen blazen zich dan warm voor onder meer de diverse prinseninstallaties in november´´.


Wie zijn er op zaterdagavond allemaal present bij DFC? De Notenkrakers, De Brulkikkers, Dweilen met de Kraan open, De Merweboertjes, De Dorstvlegels, Pretband SAMSAM, Laphethemookis, Merweherrie, Kakafonieband de Rammen, Windkracht, De Afzakkers, Rataplan, Quiznix en natuurlijk Bar Gebeure. Stuk voor stuk prachtige namen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com