Teruggevonden Italiaanse DFC-shirts dateren van 2001

13 september 2007 510x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Teruggevonden Italiaanse DFC-shirts dateren van 2001

Het onderwerp over DFC´s nieuwe materiaalman Jan Peters op de website heeft diverse leuke reacties opgeleverd. Archivaris Arie Heijstek dook in zijn rijke archief en vond een teamfoto van DFC K (de juniorenteams werden toen met letters aangeduid zonder cijfertoevoeging) uit 1957. ,,Met gehurkt als derde van links Jan Peters. En als tweede van links een andere bekende, Peter Louwman!´´, aldus Arie in een mailtje aan website-eindredacteur Fred van Dongen.


Die kreeg ook een leuk telefoontje van Hans Raaymakers over de Italiaanse shirtjes die Jan Peters tijdens een eerste inventarisatie in de DFC-garderobe aantrof. De foto van dat schitterende tenue maakte bij Hans een mooie herinnering los. ,,Ze werden in 2001-2002 gebruikt door de E-en F-pupillen. Een privé-schenking van een rijke Dordtenaar, de heer Bezemer. Hij stelde 80 van die shirts beschikbaar plus 80 sweatshirts,  acht keeperstenues, acht wedstrijdtassen en ook nog eens acht wedstrijdballen. We beschikten toen over totaal acht pupillenteams E en F. Dat cadeautje kostte maar liefst  9000 gulden.´´


Hans vervolgt: ,,Ik was toen trainer-coördinator van die pupillen. Die shirts zijn speciaal voor DFC ontworpen. De naam van de club in de kraag, het logo van Bezemer op de voorkant plus het DFC-logo – het torentje dus – dat nu weer in zwang is.´´


De terugkeer van Jan Peters bij DFC leverde ook nog diverse andere positieve reacties per e-mail op.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com