Knappe oefenzege van DFC A1 op klas hoger spelend TSC: 4-2

6 september 2007 425x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Knappe oefenzege van DFC A1 op klas hoger spelend TSC: 4-2

DFC A1 won donderdagavond de oefenwedstrijd tegen TSC A1 met 4-2 na een 3-1 ruststand. DFC, dat onder anderen Thomas van Brakel (blessure) en Jonathan Dubbeldam moest missen, acteert dit seizoen in de hoofdklasse B van de jeugdcompetitie. TSC werd vorig seizoen kampioen van die afdeling en speelt zodoende nu een klasse hoger in de derde divisie.


De oefenpot werd een zeer attractief duel, met name na de hervatting. Van klasseverschil was binnen de lijnen nauwelijks iets te bespeuren. Ibo Karasahin opende na 20 minuten de score met een knap afstandsschot in de benedenhoek. Vijf minuten later scoorde middenvelder Hikmet Uysal in de rebound 2-0 nadat de TSC-doelman een inzet van Ibo Karasahin had gepareerd. TSC, dat uit Oosterhout komt, verkleinde na een half uur de achterstand uit een strafschop. Die werd eerst nog door doelman Koen van Torenburg knap gekeerd, maar in de rebound was Koen alsnog kansloos. Twee minuten later boorde DFC de hoop van TSC op de gelijkmaker de grond in met een wonderschoon doelpunt van Marvin Hooplot.


Na de hervatting zette TSC pressie en kwam DFC enkele malen goed weg. Door de aanvallende houding van de Oosterhouters ontstond een open duel, waarin ook DFC diverse scoringsmogelijkheden kreeg. Niet geheel onverdiend kwam TSC tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd: 3-2. Vijf minuten later besliste Marvin Hooplot met zijn tweede goal de wedstrijd door een misverstand tussen de keeper en een verdediger van TSC koel uit te buiten: 4-2.


De ontmoeting werd bekwaam geleid door Marco Franken, die als gediplomeerd scheidsrechter dit seizoen grensrechter is bij DFC 1. Marco kwam ook negentien seizoenen uit voor DFC´s hoofdmacht.


Zaterdag treedt DFC A1, dat zijn eerste competitiewedstrijd won van Pelikaan, in Tiel aan tegen Theole A1.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com