JEUGD (1): Donderpreek brengt DFC A1 bij de les – ploeg wint (4-1)

29 september 2007 1793x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): Donderpreek brengt DFC A1 bij de les – ploeg wint (4-1)

Een donderpreek tijdens de pauze van trainer Frank Zwakhals schudde DFC A1 vanmiddag wakker. De ploeg bouwde een 0-1 achterstand bij rust na de hervatting om in een ruime, verdiende 4-1 zege op Oosterhout A1. DFC had de zege mede te danken aan twee fouten van de doelman van Oosterhout.


,,Voor rust was elke tweede bal voor de tegenpartij en waren we vrijwel bij elke bal te laat. Na mijn donderpreek zijn we 3-4-3 gaan spelen met meer druk op de tegenstander. Dan komen je kwaliteiten boven en dat vertaalde zich in de goals’’, constateerde de trainer terecht.


Voor rust  toonde DFC weinig pit ondanks een sterk begin met enkele halve kansen. Na tien minuten kwam Oosterhout verrassend op winst toen de DFC-defensie te veel ruimte liet en Oosterhout met en mooie volley op voorsprong kwam.


Na de hervatting zette DFC meer druk. Een mooie aanval opgezet door Joey Goossens ging via de ‘schijf’ Marvin Hooplot naar Ibo Karasahin die meteen toesloeg: 1-1. Enkele minuten later ging de doelman van Oosterhout in de fout op een simpele inzet van Joey Goossens: 2-1. Oosterhout kwam kwaliteit tekort om terug te slaan.


DFC-doelman Koen van Torenburg moest een kwartier voor tijd het veld verlaten met een oogblessure die hij 20 minuten eerder had opgelopen toen hij een schot knap uit de benedenhoek haalde. Veldspeler Sabit Kayhan – vijf minuten na rust ingevallen voor Ahman Dhondai – verving hem onder de lat aangezien DFC niet over een reservekeeper beschikte. Sabit verstond de kunst van het keepersvak en hield zijn doel schoon.


Acht minuten voor tijd besliste Ibo Karasahin de wedstrijd toen de Oosterhout-goalie deze keer een schot van Marvin Hooplot moest lossen en de attente Ibo meteen profiteerde: 3-1. In de blessuretijd bracht Ibo Karasahin de verdediging van Oosterhout zo in het nauw dat een verdediger in eigen doel schoot: 4-1. Kort voor dit doelpunt kreeg Ruben Schot van arbiter Onink zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Met tien man wist DFC toch nog te scoren.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com