JEUGD (1): Arbiter staakt duel DFC A1 na discriminerende opmerkingen publiek

22 september 2007 779x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): Arbiter staakt duel DFC A1 na discriminerende opmerkingen publiek

DFC A1 zag vanmiddag zijn uitduel in Breda tegen SAB zes minuten voor tijd gestaakt worden bij een 4-3 stand voor de thuisclub. Scheidsrechter Mathon uit Oosterhout hield het voor gezien wegens het regelmatig uiten van discriminerende opmerkingen uit het publiek richting DFC-spelers. Dit is ook de toelichting die de arbiter op het wedstrijdformulier heeft gezet als reden van het staken. Het bestuur van DFC heeft na ruggespraak met de teamleiding verklaard zich in het arbitrale besluit te kunnen vinden.


Al eerder had de scheidsrechter de aanvoerder van SAB geattendeerd op het gedrag van SAB-toeschouwers. Toen dat niet ophield besloot Mathon de wedstrijd voortijdig te beëindigen. De zaak ligt nu op het bordje van de KNVB.


DFC kwam met 2-0 achter via een eigen doelpunt van Michael Nieboer en een keepersfout, aldus DFC-trainer Frank Zwakhals. DFC trok via Marvin Hooplot (foto rechts) en Ahman Dhondai (foto links) de stand verdiend weer in evenwicht (2-2). Daarna sloeg SAB opnieuw twee maal toe (4-2). Marvin Hooplot bracht DFC met zijn tweede goal terug in de race (4-3). Enkele minuten later maakte de scheidsrechter een voortijdig eind aan de ontmoeting, die totaal zeven gele kaarten opleverde (vijf voor SAB, twee voor DFC).


Uitslagen hoofdklasse B A-junioren van vandaag:  Oranje Wit – Oosterhout 4-0, Pelikaan – Dongen 2-3, Theole – RKTVV 2-3, Uno Animo – RKDVC 1-4, Wieldrecht – VVGZ 3-0, SAB – DFC 4-3 gestaakt.


Stand: RKDVC 4-10, VVGZ 4-9, Oranje Wit 4-7, Theole 4-7, Dongen 4-7, DFC 3-6, Wieldrecht 4-6, Uno Animo 4-6, RKTVV 4-6, SAB 3-3, Pelikaan 4-0, Oosterhout 4-0.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com