Verjaardag begint met Oudejaarsavond vol oliebollen, taart, hapjes, wijn en bier

15 augustus 2007 761x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Verjaardag begint met Oudejaarsavond vol oliebollen, taart, hapjes, wijn en bier

DFC is vandaag 124 jaar geworden. De verjaardag werd gisteren ingeluid met een gezellige Oudejaarsavond in het clubgebouw. Dat gebeurde in een ongedwongen sfeer onder het genot van een hapje en een drankje. En natuurlijk oliebollen, gebakken door banket-expert en verdienstelijk DFC-vrijwilliger Jan Schuurman. De tientallen aanwezige (oud) leden en sympathisanten genoten volop. Menig gesprek handelde over gebeurtenissen uit de rijke historie van DFC.

Centraal in de door de Vereniging Oud DFC georganiseerde viering stond DFC´s beschermheer Wim Verzijl, al decennialang een bekende verschijning in Dordrecht en in de landelijke voetbalwereld. Hij trok in de jaren zestig toen DFC nog volop betaald voetbal speelde, onder andere Piet de Visser als trainer aan. De Visser zou later een ´heel grote´ worden. Hij is momenteel – in de nadagen van zijn imponerende voetballoopbaan – hoofdscout van PSV en Chelsea.


Verzijl startte de verjaarsactiviteiten van DFC door bij de zogeheten DFC-burcht op het hoofdveld uit handen van DFC-voorzitter Ad van Dongen een bord waarop het cijfer 3 in ontvangst te nemen. De 3 werd vervangen door een 4. Daarmee was de overgang van 123 naar 124 jaar een feit. Verzijl deed dat samen met de 95-jarige Jan van Dijk, die in 1922 lid werd van DFC en dus al 85 jaar op de ledenlijst staat. Van Dijk, die in Dordrecht woont, is daarmee het oudste nog levende DFC-lid.


Beschermheer Wim Verzijl ontving later in het clubgebouw uit handen van voorzitter Ad van Dongen een ´flinke taart van Brokking´ met daarop het getal 88. Dat was een speciaal verjaarscadeautje voor Verzijl die 7 augustus jl. 88 jaar werd.


Binnen DFC wordt inmiddels hard gewerkt aan de viering van het 125-jarig bestaan in 2008. De op 16 augustus 1883 opgerichte vereniging begon aanvankelijk als cricketclub. In 1892 werd voetbal de hoofdschotel. Sindsdien draaide DFC meer dan een halve eeuw lang mee in de top van het – toen nog – Nederlandse amateurvoetbal. De club bracht diverse internationals en bondsbestuurders voort.


De bijzondere Oudejaarsavond werd onder meer mogelijk gemaakt door Inbev / Jupiler Bier, De Wijnerie, Keurslagerij Martin van Wijngaarden en Handelsonderneming. BVG. Brouwer Jupiler stelde speciaal voor de gelegenheid 124 liter bier beschikbaar.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com