KNVB-regelingen in het nieuwe seizoen (1): Gele en rode kaarten

22 augustus 2007 645x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor KNVB-regelingen in het nieuwe seizoen (1): Gele en rode kaarten

In het nieuwe seizoen zijn er veranderingen ten aanzien van de gele kaarten. Daarom nog maar even de wijzigingen op een rij. Ten aanzien van direct rood verandert er niets.


De KNVB heeft sinds 1 juli in het amateurvoetbal de ‘halve registratie’ bij een gele kaart afgeschaft. In de periode daarvoor kreeg een voetballer een halve registratie als hem tijdens een wedstrijd een gele kaart werd getoond door de scheidsrechter voor een relatief licht vergrijp. Alle overtredingen worden met ingang van het seizoen 2007-2008 even zwaar meegerekend. Voortaan wordt elke gele kaart gezien als een (officiële) waarschuwing. In de regel zal de tuchtcommissie van de KNVB deze automatisch omzetten in een registratie. Dat doet ze niet als er onvoldoende bewijs is. Ook kan de commissie besluiten de waarschuwing te onderzoeken via een tuchtzaak.
De eerste drie registraties hebben geen gevolgen voor de voetballer. Pas na de vierde registratie volgt een wedstrijd schorsing. Ook na de vijfde tot en met tiende registratie volgt automatisch uitsluiting voor één wedstrijd. Als de speler het in een seizoen heel bont maakt, moet hij na de elfde en verdere registraties steeds twee duels aan de kant blijven.
Registraties in competitiewedstrijden, vriendschappelijke duels en nacompetitie gelden als registratie in dezelfde categorie. Registraties in bekerwedstrijden gelden alleen voor de beker. Ook gele kaarten in wedstrijden voor de competitie tot 23 jaar tellen alleen mee voor die betreffende competitie.
Tegen een registratie kan geen beroep worden aangetekend. Als een speler twee gele kaarten (een rode kaart) in een wedstrijd incasseert, dan geldt dit als twee waarschuwingen en hoeft dus geen directe consequentie te hebben.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com