Eerste training A-jeugd DFC zit erop – veel junioren nog op vakantie

8 augustus 2007 1878x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Eerste training A-jeugd DFC zit erop – veel junioren nog op vakantie

De A-junioren van DFC zijn gisteravond begonnen aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.  Op de eerste training waren twaalf van de ruim twintig A-jeugdspelers present. De helft is nog op vakantie.


DFC A1 wordt ook in het nieuwe seizoen getraind door Frank Zwakhals, die jarenlang bij DFC speelde maar sinds vorig seizoen actief is in het eerste van het naar de tweede klas gepromoveerde Ambachtse IFC. Frank is bij IFC de dragende man in de verdediging. Hij studeert sinds enige tijd Sport en Bewegen aan een van de hogescholen in Rotterdam. Vandaag staat hij centraal in een verhaal over IFC in AD De Dordtenaar. De sportredactie van die krant is onder de indruk van de bijzondere combinatie van de 22-jarige Frank die in het eerste van IFC speelt en daarnaast de A-jeugd van DFC traint. Voor de foto bij dat verhaal koos de krant voor Franks optreden als jeugdtrainer. Om die reden zorgde fotograaf Henk Veenstra woensdagavond met zijn verschijning voor een extra trainingsverrassing.


Voorafgaand aan de eerste training legden Frank en DFC´s technisch coördinator Arie Evers in het clubgebouw de junioren hun bedoelingen en doelstellingen uit. Komende zaterdag is er een speciale Trainingsdag voor de A-jeugd met onder meer een lunch. Veel spelers van de nieuwe A-selectie speelden vorig seizoen nog in het redelijk succesvolle DFC B1.


Zoals bekend komt DFC A1 ook in het nieuwe seizoen uit in de hoofdklasse B van het KNVB district Zuid I. Op zaterdag 1 september wordt aan de competitie begonnen met een thuiswedstrijd tegen Pelikaan A1, een week later gevolgd door een uitwedstrijd in Tiel tegen Theole A1. Zaterdag 25 augustus komt A1 al voor de bekercompetitie in actie bij Sliedrecht A1. Andere tegenstanders in de bekerpoule zijn FC Dordrecht A1 en ASWH A1. Tegen die ploegen wordt pas in oktober en november aangetreden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com