DFC VIERT VANDAAG 124ste VERJAARDAG – HOE GING DAT VROEGER?

15 augustus 2007 1891x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC VIERT VANDAAG 124ste VERJAARDAG – HOE GING DAT VROEGER?

DFC is vandaag jarig. De op 16 augustus 1883 opgerichte Dordrechtsche Football-Club is 124 jaar geworden, maar bruist nog altijd van elan en leven.


Op verzoek van website-eindredacteur Fred van Dongen doken Arie Heijstek en Ger Hüsen uit  het rijke DFC-archief beelden op van eerdere verjaardagen. Hun kleine collage kunt u bekijken door op ´bekijk de foto´s ´ te klikken.


De oudste nog bestaande voetbalclub van Nederland is volgens internet-encyclopedie Wikipedia overigens Koninklijke UD in Deventer (van 1875), gevolgd door het Haagse HC&VV (1878), de Koninklijke HFC (Haarlem, 1879), Hercules Utrecht (1882), Robur et Velocitas (Apeldoorn, 1882) en Frisia (Leeuwarden, 25 april 1883). DFC komt op de zevende plaats met als geboortedatum 16 augustus 1883.


Al deze grijze eminenties zijn niet meteen aan het voetballen geslagen. De meeste begonnen met cricket. Dat geldt ook voor DFC dat zich pas in 1892 op de voetbal stortte. Koninklijke HFC kende in rugby z´n ´geboorte-sport´.


DFC vierde gisteravond in het eigen clubgebouw een feestelijke Oudejaarsavond (zie elders op deze site). Vanavond wordt de viering op het DFC-complex voortgezet met de slotronde van het Verjaarstoernooi DFC 124 met de wedstrijden Dubbeldam – Oranje Wit (19 u) en DFC – Jong FC Dordrecht (20 u).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com