DFC rehabiliteert zich na rust en buigt 0-3 achterstand om in 4-3 zege

21 augustus 2007 611x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC rehabiliteert zich na rust en buigt 0-3 achterstand om in 4-3 zege

DFC schokte gisteravond  in de bekerwedstrijd tegen stadgenoot DMC z´n trouwe supporters voor rust met een futloos optreden dat door menig getrouwe werd bestempeld als wanvertoning.


Lijdzaam moesten ploeg, technische staf en aanhang toezien hoe DMC, dat vijfde klas zondag speelt, terecht uitliep naar een 0-3 voorsprong bij rust. Diverse supporters vluchtten tijdens de pauze naar vertrouwde huis en haard. Verbijsterd zullen zij zich de komende dagen afvragen hoe DFC het duel alsnog triomferend afsloot. In de verklaring speelde spits Maarten Zilverschoon, weer volledig hersteld van een blessure, een prominente rol.  Met een goal en twee assists behoedde hij DFC voor een debacle. Zelf zorgde hij na een kwartier voor de eerste aansluitingstreffer (1-3). Dat inspireerde Davut Sahan zodanig dat hij korte tijd later een vrije trap van buiten de zestien  in een keer achter de kansloze DMC-doelman tegen het net drukte: 2-3. Die goal gaf DFC nieuwe inspiratie. Pas in de slotfase wist DFC het weergekeerde zelfvertrouwen te verzilveren met treffers van Merijn van Groesen en Coskun Altintas na voorbereidend werk van Maarten Zilverschoon: 4-3.


Eind goed al goed, maar de technische staf zal de komende dagen niettemin de ploeg duidelijk maken dat een wanprestatie als voor rust gewoon niet kan en ook beledigend is voor al degenen die zich continu belangeloos inzetten voor de selectie.


Zaterdag a.s. rondt DFC de groepsfase van de bekercompetitie af met een uitbeurt bij SC Emma (zondag). Hopelijk is de ploeg dan van begin af aan bij de les. Emma verloor overigens gisteravond thuis van Heerjansdam 2 met 0-3. De ´dammers´ namen daarmee de leiding in de poule, waarvan alleen de winnaar zich plaatst voor de eerste hoofdronde. Stand: Heerjansdam 2 2-6 (+9), 2 Emma 2-3 (+4), 3 DFC 2-3 (-5), 4 DMC 2-0 (-8).


Basis DFC: Danny Peters, Davey Bommel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Dennis Raaymakers, Merijn van Groesen, Davut Sahan, Stephan van Beusekom, Maarten Zilverschoon, Coskun Altintas. Wissels: Melvin Jongeneel, Erik Bouwens, Danny Haksteen, Marlon Kramer, Arvind Ramesar.


Bijzonderheden: Aanvaller Robin Ramesar ontbrak wegens een tijdens de training opgelopen hamstringblessure. Coskun Altintas vierde zijn rentree na een dik jaar afwezigheid met de winnende goal.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com