DFC krijgt in bekercompetitie pak slaag van scherp Heerjansdam

18 augustus 2007 600x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC krijgt in bekercompetitie pak slaag van scherp Heerjansdam

DFC beleefde vanmiddag een trieste start van de bekercompetitie. De formatie van trainer Laurens Gerlich was kansloos tegen het tweede team van eersteklasser Heerjansdam. Dat zegevierde na een 0-4 ruststand met de verpletterende cijfers 1-7. Heerjansdam 2 werd vorig seizoen kampioen van de hoogste reserveklasse (hoofdklasse) van het district Zuid I van de KNVB. Die titel bezorgde de ploeg een automatisch ticket voor deelname aan de huidige jaargang van het KNVB-bekertoernooi.


De gasten gaven al na twee minuten een imponerend visitekaartje af met een afstandsschot dat buiten bereik van DFC-doelman Danny Peters op de lat stuk spatte. Het was de voorbode van een indrukwekkende score, die mede kon ontstaan doordat DFC achterin veel ruimte weggaf. Na een kwartier nam Heerjansdam in luttele tijd een 0-2 voorsprong.  Nadat de paal DFC andermaal had gered voerden de gasten na 37 minuten de voorsprong met een fraaie boogbal op tot 0-3. In de slotminuut stopte Danny Peters met een snelle reactie een strafschop maar in de rebound wist het attentere Heerjansdam alsnog te scoren: 0-4.


DFC dat voor rust in aanvallend opzicht niet verder kwam dan enkele hoekschoppen werd tien minuten na rust definitief uitgeteld: 0-5. Toch kwam de volgens kenners futloos opererende ploeg toch nog tot een vloeiende aanvalsactie die spits Maarten Zilverschoon na voorbereidend werk van Arvind Ramesar en Davut Sahan voorbeeldig afrondde: 1-5. Maarten miste wegens een blessure twee oefenwedstrijden maar bleek vanmiddag voldoende opgelapt om een uur in actie te  kunnen komen. Uiteindelijk bepaalde het vlijmscherp en snel aanvallende Heerjansdam de eindstand op 1-7.


Basis DFC: Danny Peters, Marcel van Nes, Daaf Stok, Marco van Woerkom, Davey Bommel, Dennis Raaymakers, Robin Ramesar, Davut Sahan, Arvind Ramesar, Maarten Zilverschoon, Marvin Hooplot. Wissels: Michael Peters (d), Thomas van Brakel (75), Merijn van Groesen (46), Joey Goossens (46).


Bijzonderheden: Scheidsrechter R. Wilbrink uit Bergen op Zoom kon de kaarten op zak houden. Heerjansdam 2 manoeuvreerde zich met de monsterzege in een riante positie om groepswinnaar te worden en zich zo te kwalificeren voor de ´grote´ eerste ronde. De andere groepswedstrijd, die tussen DMC en SC Emma (zon) wordt zondag gespeeld. Dinsdag ontvangt DFC thuis DMC, waarna zaterdag de groepsronde wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen SC Emma.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com