DFC A1 vindt na rust z´n draai en klopt Sliedrecht met 1-4

25 augustus 2007 1966x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC A1 vindt na rust z´n draai en klopt Sliedrecht met 1-4

DFC A1 is de bekercompetitie vanmiddag begonnen met een overtuigende 1-4 zege bij Sliedrecht A1 dat als eersteklasser een tree lager bivakkeert dan DFC. Voor rust ontbrak DFC duidelijk wedstrijdritme. Niet zo verwonderlijk. Diverse spelers waren net terug van vakantie, bovendien had DFC nog niet een oefenwedstrijd in de benen. Ruud Hendriks coachte de ploeg aangezien trainer Frank Zwakhals voetbalverplichtingen had met zijn club IFC.


Pas na rust (1-1) vond DFC z´n juiste ritme. Er werd wat aanvallender en slimmer gespeeld. De scherpte die voor rust ontbrak keerde toen geleidelijk terug. Sliedrecht dat bij rust nog hoop had op een gunstig resultaat, was toen al snel een geklopte ploeg.


In het eerste half uur domineerde Sliedrecht en moest DFC-keeper Koen van Torenburg enkele keren goed in actie komen. Na dik een kwartier was hij kansloos op een fraai diagonaal afstandsschot. DFC, dat aantrad met diverse jeugdspelers die vorig seizoen nog in B1 acteerden, kreeg ook enkele kansjes maar miste scherpte. Tien minuten voor rust tekende Hikmet Uysal, vorig jaar nog B-junior, koeltjes voor de gelijkmaker.


Tien minuten na rust zorgde Hikmet ook voor 1-2, waarna het ijs gebroken bleek. Sliedrecht spartelde wat tegen maar zonder echte overtuiging. DFC was de ploeg die de ruimte en de kansen kreeg, maar ook een aantal miste. Halverwege het tweede bedrijf passte de onzelfzuchtige Marvin Hooplot af op Sabit Kayhan die droog de 1-3 binnenknalde. In de allerlaatste minuut speelde DFC de Sliedrechtse defensie opnieuw aan stukken en was het Marvin Hooplot die doeltreffende afrondde (1-4).


Basis DFC: Koen van Torenburg, Leon Raaymakers, Ruben Schot, Michael Nieboer, Jonathan Dubbeldam, Thomas van Brakel, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Joey Goossens, Marvin Hooplot, Sabit Kayhan.


Wissels: Rick van Hemert, Achman Dhondai, Davey van der Hoek, Davey Bakker. Leider: Peter Geijp.


In oktober en november vervolgt DFC A1 de groepsfase van de bekercompetitie met de wedstrijden tegen FC Dordrecht A1 en ASWH A1.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com