DFC 124 TOERNOOI (2): Goed draaiend DFC buigt pas kort voor tijd

15 augustus 2007 708x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 124 TOERNOOI (2): Goed draaiend DFC buigt pas kort voor tijd

DFC en Oranje Wit maakten van hun toernooiduel een echte derby. Beide ploegen streden vol voor de winst, wat een enerverend en doelpuntrijk duel opleverde.


Oranje Wit beschikt over een uitgekiende ploeg die op z´n sterkst is bij snelle uitbraken over de flanken. DFC, dat als vierdeklasser twee klassen lager speelt dan de stadgenoot, had daar defensief vaak moeite mee maar was ook zelf met goed opgebouwde aanvallen  diverse keren gevaarlijk. Zo raakten Marcel van Nes (twee keer zelfs) en Robin Ramesar het aluminium in situaties waarin de Oranje Wit-doelman reeds was geklopt.


Na een half uur nam DFC verrassend maar niet onverdiend de leiding. A-junior Marvin Hooplot rondde toen met een subtiel hakballetje een prima actie op rechts van collega-spits Robin Ramesar  af (1-0). Het antwoord van Oranje Wit liet niet lang op zich wachten. Eerst wist DFC-keeper Danny Peters nog een venijnig afstandsschot over de lat te tikken, maar kort daarop was hij kansloos. Oranje Wits koningsschutter Max van der Klis rondde een strakke voorzet van Matthijs van der Pol bekwaam af (1-1).


Ook na de hervatting was sprake van een redelijk gelijkopgaand gevecht, ook al kwamen de gasten al na vijf minuten op voorsprong door toedoen van Dennis Cohn (1-2). Een kwartier voor tijd rondde Merijn van Groesen een slim pasje van de niet zelfzuchtige Davut Sahan goed af (2-2). Dat leek de eindstand te worden maar pal voor tijd kreeg Dave van der Hoek voor Oranje Wit even de ruimte op links. Hij bepaalde de eindstand op 2-3.


DFC-trainer Laurens Gerlich was na afloop ondanks het verlies positief over zijn manschappen. ,,Ik ben best tevreden. We hebben nu drie wedstrijden gespeeld en bij alle drie heb ik een goed gevoel gekregen. Ook al omdat ook vanavond diverse spelers uit het tweede goed bleken in te passen¨.


Basis DFC: Danny Peters, Marcel van Nes, Dennis Raaymakers, Marco van Woerkom, Jeroen Kleinhuis, Marlon Kramer, Merijn van Groesen, Davut Sahan, Delil Yildiz, Robin Ramesar, Marvin Hooplot. Wissels: Michael Peters (d), Arvind Ramesar (46 m), Peter Heijsman (46 m), Daaf Stok (46 m).


Scoreverloop:  Marvin Hooplot 1-0, Max van der Klis 1-1, Dennis Cohn 1-2, Merijn van Groesen 2-2, Dave van der Hoek 2-3. Scheidsrechter Jan Tempelaar moest vanwege het derby-achtige karakter van het duel diverse gele kaarten trekken.


Bijzonderheden:  DFC miste goalgetter Maarten Zilverschoon en verdediger Dennis Suijkerbuijk wegens blessures. – Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van DFC´s begin deze maand overleden lid van verdienste Arie Peters (84).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com