DFC 124 (1): Jong FC Dordrecht wint toernooi na gelijkspel Oranje Wit

16 augustus 2007 743x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 124 (1): Jong FC Dordrecht wint toernooi na gelijkspel Oranje Wit

Jong FC Dordrecht heeft gisteravond DFC 124 gewonnen, het traditionele verjaarstoernooi van DFC.  In de slotronde versloeg het met 0-5 gastheer DFC, dat gisteren ook z´n 124ste verjaardag vierde.


FC Dordt won de Henk Verkerk Bokaal plus de geldprijs mede omdat concurrent Oranje Wit tegen het zondagteam van Dubbeldam niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel.  Oranje Wit bleef zodoende een doelpunt verwijderd van de toernooizege.


De hoofdprijs werd uitgereikt door Truus Verkerk, de weduwe van het veel te vroeg overleden DFC-kaderlid Henk Verkerk naar wie de trofee is genoemd. Door het redelijk goede weer kon de prijsuitreiking dit jaar plaatsvinden op het hoofdveld.  Toernooi-voorzitter Ger Hüsen en commissielid Arend de Kok namen de uitreiking aan de aanvoerders van de deelnemende ploegen voor hun rekening, daarbij geassisteerd door Truus Verkerk.


Het was de derde opeenvolgende keer dat een team van FC Dordrecht het toernooi won. In de twee voorgaande edities stapte FC Dordrecht B steeds als sterkste van het toernooiveld.


De toernooi-uitslagen van gisteravond: Oranje Wit – Dubbeldam zondag 3-3, DFC – Jong FC Dordrecht 0-5. Dinsdagavond werden gespeeld: Dubbeldam zaterdag – FC Dordrecht 0-2, DFC – Oranje Wit 2-3.


Eindstand: 1 Jong FC Dordrecht 11 punten, 2 Oranje Wit 10, 3 Dubbeldam 4, 4 DFC 2.


De stand is bepaald door het aantal gewone wedstrijdpunten plus het aantal gemaakte doelpunten met een maximum van 3.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com