De muzikale Jongensdroom van Kees Schriek

23 augustus 2007 1230x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor De muzikale Jongensdroom van Kees Schriek

Jaren moest hij er op wachten, maar begin deze maand was het dan zo ver. In recreatiegebied De Merwelanden dirigeerde Kees Schriek een heus orkest.


Een dag eerder had het jongerenorkest Ricciotti een wervelend optreden gegeven in het Dordtse binnenstad, een openlucht-concert in het historische Hof. Muzikant Kees was er bij en genoot. Een dag later, zo begreep Kees, zou het gezelschap een vrijblijvend optreden verzorgen in de Merwelanden. Kees, in zijn vrije tijd niet alleen fervent DFC-supporter maar ook buitengewoon vaardig pianist en koorleider, liet zich die nagift niet ontglippen. Dat leidde tot een enorme verrassing.


De orkestdirigent, wetende dat hij een dag later met zijn gezelschap voor een optreden naar een ander Europees land zou reizen, wilde nog even uitblazen en vroeg wie uit het publiek het stokje even wilde overnemen. Kees´ aarzeling verdween als sneeuw voor de zon en weinige tellen later stond Kees dan ook met dirigeerstok het jongerenorkest naar kwalitatief grote hoogte te leiden.


Gelukkig had Kees´ lieve Liesbeth haar camera meegenomen, zodat ook alle (DFC-)bezoekers van deze website nog even kunnen meegenieten van en met Kees. Op de foto´s hebben we Kees – te herkennen aan zijn fameuze witte pet –  als muzikaal middelpunt ook in het hart van een cirkel gezet.  

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com