Bekerderby: DFC moet in het slotkwartier afhaken tegen SC Emma (zon): 6-2

25 augustus 2007 699x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bekerderby: DFC moet in het slotkwartier afhaken tegen SC Emma (zon): 6-2

In z´n laatste groepswedstrijd van het KNVB-bekertoernooi moest DFC het vanmiddag afleggen tegen ´buurman´ SC Emma (zondag). Na een 1-1 ruststand zegevierde de thuisploeg geflatteerd met 6-2.


Voor rust was sprake van een gelijkopgaand duel met aan beide zijden aardige aanvalsacties. Emma nam de leiding, maar Maarten Zilverschoon maakte gelijk. De nieuwe DFC-spits blijkt buitengewoon productief – tot nu toe scoorde hij in alle duels.


DFC had de pech dat Emma vlak na rust opnieuw op voorsprong kwam (2-1). Dat weerhield DFC er niet van een aanvallende koers te varen waarbij de aardige aanvalsacties ook de nodige kansen opleverden. Zuur was het zodoende dat Emma na 20 minuten bij een uitbraak het voordeel van de twijfel kreeg van de scheidsrechter over al dan niet buitenspel. Doelman Danny Peters was toen kansloos: 3-1. DFC bleef geloven in een positief resultaat maar kampte qua afronding andermaal met de nodige pech. Een kwartier voor tijd lukte het Davut Sahan om een tweede bres te slaan in de Emma-afweer (3-2). Een minuut later lag DFC´s hoop echter  in duigen toen Emma ineens wel erg veel ruimte kreeg: 4-2. In de slotfase drukte SC Emma door naar 6-2 omdat DFC er niet meer in geloofde.


DFC-trainer Laurens Gerlich was na afloop niet echt ontevreden over het veldspel. ,,Lange tijd waren we beter, maar benutten we de kansen niet.  En dan geef je het ineens weg. Door omstandigheden moeten we helaas steeds met een andere laatste man spelen waardoor men achterin  helaas nog niet is ingespeeld´´ .


Basis DFC: Danny Peters, Mark Jongeneel, Merijn van Groesen, Marco van Woerkom, Jeroen Kleinhuis, Ernst de Pee, Davut Sahan, Stephan van Beusekom, Marlon Kramer, Maarten Zilverschoon, Coskun Altintas.


Wissels: Michael Peters (d), Davey Bommel (30m), Dennis Raaymakers (46m),  Danny Haksteen (70m).


Bijzonderheid: Mark Jongeneel liep voor rust een enkelbreuk op en moest worden vervangen door Davey Bommel. Zaterdag begint DFC aan de grote competitie met een uitwedstrijd tegen Leerdam Sport´55.


Heerjansdam 2 eindigde als winnaar in de bekerpoule door DMC te verslaan met 5-2 en plaatste zich daarmee voor de eerste hoofdronde. Eindstand: 1 Heerjansdam 2 3-9, 2 SC Emma (zondag) 3-6, 3 DFC 3-3, 4 DMC 3-0.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com