Guinness-prijsje voor Cees en Martijn: Iers stadion was Dalymount Park

27 juli 2007 726x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Guinness-prijsje voor Cees en Martijn: Iers stadion was Dalymount Park

Cees van der Sluis en Martijn van der Waal zijn de winnaars geworden van de zogeheten Ierse prijsvraag op deze website. Beiden gaven het juiste antwoord op de vraag langs welk voetbalstadion Don Fredo tijdens zijn recente bezoek aan Ierland met de bus reed. Om het allemaal minder moeilijk te maken konden de website-bezoekers enkele neutrale foto´s van het stadion bekijken en werd indirect gehint in de richting van het gewest Bohemen in Tsjechië.


Cees en Martijn kwamen tot de slotsom dat het hier het stadion van de Ierse eredivisieclub Bohemian FC betrof. En gelijk hadden ze. Officieel heet het stadion Dalymount Park. Met een capaciteit van 12.200 toeschouwers is het niet alleen het grootste voetbalstadion van de hoofdstad Dublin maar van heel Ierland. Dalymount Park werd in 1901 gebouwd en kreeg in 1999 een belangrijke face-lift.


Bohemian FC heet in de Ierse volksmond gewoon Bohemians. De club staat bovenaan de middenmoot van de Ierse eredivisie. Andere bekende clubs uit Dublin zijn Shamrock Rovers, Shelbourne en St. Patricks. Al deze clubs hebben hun domicilie op relatief korte afstand van misschien wel Ierlands bekendste bedrijf, de bierbrouwer Guinness. Cees en Martijn kunnen komende week na ruggenspraak met de Ierse specialist en ´jurylid´ Patrick O´Rourke een speciaal Guinness-prijsje tegemoet zien ´om alvast de stress van het nieuwe seizoen een beetje te verwerken´.


http://www.eleven-a-side.com


http://www.bohemians.ie

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com