PRESENTATIEDAG (1): Laurens Gerlich: Er moet minder worden gezeurd

23 juni 2007 1053x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor PRESENTATIEDAG (1): Laurens Gerlich: Er moet minder worden gezeurd

Met een voorlopig 49 man sterke selectie bereidt DFC zich voor op het nieuwe voetbalseizoen. Hoewel de zomervakantie nog moet beginnen, kwamen selectiespelers en staf vanmorgen bijeen in de DFC-kantine. Ze kregen onder meer te horen welke route technisch coördinator Arie Evers en trainer Laurens Gerlich hebben uitgestippeld om op 1 september zo scherp mogelijk af te trappen voor de competitie 2007-2008.


Uit de groep zullen drie teams worden geformeerd: DFC 1, 2 en 3 waarbij het ‘gezellige’ maar ook goed presterende tweede zal voortborduren op de succesvolle basis van afgelopen seizoen. ,,49 man. Dat betekent gewoon drie elftallen”, meldden Evers en Gerlich vanmorgen aan de verzamelde selectie, waarvan zo’n veertig spelers present waren. DFC neemt in totaal met 5 seniorenteams deel aan de nieuwe competitie.


Als een legerchef lanceerde Gerlich (37) in recht-toe-recht-aan bewoordingen zijn actieplan, ,,Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen trainen we elke maandag-, dinsdag- en donderdagavond inclusief wedstrijden. Daarna worden dat de dinsdag- en donderdagavond. En afmelden voor training en wedstrijd? Geen ge-sms maar gewoon bellen. Gelukkig hebben we een grotere groep dan vorig seizoen. Dat maakt het voor mij ook makkelijker in te grijpen”. De trainer verwees subtiel naar vorig seizoen ‘toen we door gele en rode kaarten een periodetitel zijn misgelopen’. ,,Er zal gewoon minder moeten worden gezeurd tegen scheidsrechters en grensrechters”.


Over de doelstelling voor de nieuwe voetbaljaargang: ,,Het wordt met 26 wedstrijden een zwaar seizoen. Maar voor het eerst in drie jaar willen we weer een succesje binnenhalen. De club heeft dat nodig en verdient het ook. Daarom ben ik blij dat we er een paar spitsen bij hebben gekregen”.


Routinier Marco Franken (ook officieel scheidsrechter) stopt als speler. Hij wordt grensrechter bij het eerste, dat in Ton Lucas en Cees van Woerkom zijn vaste elftalleiders behoudt.  Hans Eijkenbroek verzorgt ook in het nieuwe seizoen de keeperstraining – Hans van de Berg blijft verzorger. De selectie is uitgebreid met diverse spelers van andere clubs. Verder is een aantal A1-jeugdspelers overgestapt naar de seniorenselectie.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com