Finale-avond Dordtse Avondvierdaagse afgeblazen na weeralarm

8 juni 2007 673x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Finale-avond Dordtse Avondvierdaagse afgeblazen na weeralarm

De vierde en laatste etappe van de Dordtse Avondvierdaagse is vanavond afgeblazen nadat het KNMI een weeralarm had afgegeven. Reden was het noodweer dat vanaf eind van de middag van zuidoost naar noordwest over ons land trok. Dat ging gepaard met veel onweer en bliksem. Voor de organisatie van het wandelfestijn was dat terecht aanleiding de tocht af te gelasten.


Dat was – hoe begrijpelijk ook – toch een tikkeltje sneu voor de duizenden deelnemers onder wie een groot aantal pupillen en kabouters van DFC. De slotavond van de Vierdaagse kent immers per traditie een feestelijk tintje met een tocht door de Dordtse binnenstad en vrolijke noten van muziekkorpsen. De laatste wandeltocht trekt ook altijd extreem veel ouders en grootouders naar het parcours om de deelnemende kinderen te waarderen met vooral bloemen en snoep. Die cadeautjes werden ook vanavond overhandigd maar nu op een meer zakelijke dan feestelijke manier.


Alle deelnemers die de eerste drie avonden succesvol hebben afgelegd, kunnen wel rekenen op de herinneringsmedaille.


De zware onweersbuien hebben veel schade veroorzaakt in Limburg en Noord- Brabant. Daken van gebouwen zijn ingestort. Het KNMI maakte melding van zeldzaam veel bliksem, met 500 ontladingen binnen 5 minuten in een klein gebied.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com