DFC loopt weer volop mee in de Dordtse Avondvierdaagse

6 juni 2007 629x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC loopt weer volop mee in de Dordtse Avondvierdaagse

De 61ste Dordtse Avondvierdaagse is dinsdagavond begonnen. DFC, dat vorig jaar verstek moest laten gaan, neemt deze keer weer met een flinke pluk pupillen en kabouters deel aan het wandelfestijn.


De organisatie is in handen van de wandelsportvereniging Willen Is Kunnen (WIK). Dit jaar lopen zo’n 5000 kinderen mee. Dat zijn er zo’n 600 meer dan vorig jaar toen het festijn parallel liep aan het WK Voetbal. De jeugd legt elke avond 5 kilometers af. Wie alle vier de avonden voltooit ontvangt na afloop een fraaie medaille.


De Vierdaagse begon dinsdagavond met een parcours door het Land van Valk en de Indische Buurt. Vanavond (woensdag) zijn de lopers in Stadspolders te vinden, donderdag rond het Wantijbad – Wantijpark. Vrijdagavond is de finale. Het wandelgezelschap paradeert dan door de Dordtse binnenstad. Vanaf de Visbrug krijgen de deelnemers die avond muzikaal gezelschap. De slotavond staat ook dit jaar weer in het teken van de bijzondere cadeautjes, waarbij bloemen en snoepgoed traditioneel overheersen.


Vertrek en eindpunt bevinden zich elke avond op het Sportpark Reeweg bij het Halmaheiraplein. Bijgaand enkele DFC-foto’s van de eerste wandelavond, gemaakt door José de Kloe. Waarvoor dank namens de website!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com