DFC drie jaar lang in zee met KNVB en gemeente (3)

22 juni 2007 630x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC drie jaar lang in zee met KNVB en gemeente (3)

Vanuit die maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn KNVB en overheid het er over eens dat sportverenigingen een belangrijke rol vervullen bij de integratie van allochtonen. Om die reden is Kees Zwemer (foto) sinds enige tijd bij de gemeente leider van het project om meer allochtonen in clubverband aan het sporten te krijgen. Meer informatie over dit project is te vinden op de landelijke website: www.meedoenallochtonejeugddoorsport.nl


Zwemer, afkomstig van de Sportraad Zuid-Holland, werkt onder meer met dit doel een dag per week bij de dienst Sport en Recreatie van de gemeente Dordrecht.


De convenanten met clubs en sportbonden moeten uiteindelijk leiden tot een hechtere maatschappij en sterkere clubs. Overheid en KNVB sturen deze doelstelling aan en eventueel bij. Volgens Roderique van der Weele van het Bureau Clubondersteuning van de KNVB district Zuid I, is Dordrecht de elfde grote gemeente in Nederland waarmee de KNVB een samenwerkingsverband heeft getekend. Hiermee wordt voorkomen dat gemeente en bond afzonderlijk in actie komen bij het signaleren en aanpakken van knelpunten bij sportclubs. Om de KNVB tegemoet te komen bij de financiering van de clubondersteuning, draagt de overheid een fiks steentje bij. ,,Maar de bond legt ook het een en ander uit eigen middelen op tafel”, aldus DFC-voorzitter Ad van Dongen.


DFC kan ook een beroep doen op clubbegeleider Roy Loos bij het aanpakken van mogelijke knelpunten als clubfinanciën, accommodatiezaken, plezier en respect, waarden en normen, interne communicatie, beleid en organisatiestructuur.


http://www.meedoenallochtonejeugddoorsport.nl


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com