DFC drie jaar lang in zee met KNVB en gemeente (1)

22 juni 2007 841x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC drie jaar lang in zee met KNVB en gemeente (1)

DFC, gemeente Dordrecht en KNVB hebben vanmorgen een overeenkomst ondertekend die het mogelijk maakt dat DFC drie seizoenen lang kan rekenen op clubbegeleiding- en ondersteuning vanuit de voetbalbond.


Namens DFC zette voorzitter Ad van Dongen zijn handtekening onder het zogeheten convenant. Voor de gemeente tekende Kees Zwemer, terwijl Roderique van der Weele het zelfde deed namens het district Zuid I van de KNVB.  De vierde ondertekenaar was Roy Loos, die daarmee officieel clubbegeleider-ondersteuner werd van DFC.


Belangrijkste speerpunten van de overeenkomst zijn het versterken van de cluborganisatie (vrijwilligers), het werven en binnenhalen van nieuwe leden en het verstevigen van het imago van DFC om een succesvolle toekomst te waarborgen. DFC is met zijn 123-jarige geschiedenis de oudste club van het district Zuid I en de eerste Dordtse voetbalclub die een overeenkomst heeft gesloten met bond en overheid. Bij drie andere clubs hebben de besprekingen nog niet geleid tot ondertekening van een convenant. Dat zijn SC Amstelwijck, EBOH en Wieldrecht.


Roy Loos zal vanaf nu acht uur per week ondersteunende diensten verlenen aan DFC. Dat wordt bekostigd door de KNVB, die indirect weer op financiële steun kan rekenen van de overheid. ,,Het convenant is gebaseerd op vrijwilligheid, er is geen sprake van curatele ”, aldus Loos. Clubs die een beroep doen op het zogeheten Bureau Clubondersteuning van de KNVB mogen absoluut niet als sportieve probleemverenigingen worden beschouwd. Dat zou een misverstand zijn, vinden de ondertekenaars. Bedoeling is vooral om clubs te vitaliseren en zo met name in de stedelijke gebieden de maatschappelijke banden te versterken.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com