Trainersstaf DFC (3): Een laatbloeier gespecialiseerd in jeugdopleiding

20 mei 2007 652x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Trainersstaf DFC (3): Een laatbloeier gespecialiseerd in jeugdopleiding

Joop Brand (foto) is de laatste tijd vooral bekend als hoofd jeugdopleidingen bij PSV, waar hij optrok met chef-scout Piet de Visser. Hij is geen onbekende in DFC-kringen al weten maar weinig mensen dat Joop geboren is in Dubbeldam. Velen denken dat hij Rotterdammer is.


,,We woonden in een boerderij aan de Stevensweg. Een gezond leven kennelijk, want mij pa is 100 jaar geworden en mijn moeder 96”. Brand die zichzelf een laatbloeier noemt, speelde enige tijd in DFC 1. Zijn grootste bekendheid en waardering verwierf hij later als hoofd jeugdopleidingen bij onder meer PSV, AZ, Vitesse en Volendam.


Brand liet vorig jaar weten het besluit van de ledenvergadering van DFC om voortaan als zaterdagclub door het leven te gaan, te begrijpen. ,,Mijn cluppie Xerxes heeft dat ook gedaan en leeft weer helemaal op. In Haarlem heb ik tal van zondagclubs ter ziele zien gaan. Stoppen op zondag doet pijn, voor een club is dat altijd heel wat. Maar ik vind dat zaterdag de toekomst heeft. Geloof er in en het lukt vanzelf!”, aldus Brand, die kennis en vriend is van voorzitter Ad van Dongen en oud-eerste-elftalspeler Piet Punt.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com