Pleun van Gelderen sr. herstelt goed in Crabbehoff

4 mei 2007 660x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Pleun van Gelderen sr. herstelt goed in Crabbehoff

Pleun van Gelderen sr. (72) herstelt in het Verpleeghuis Crabbehoff in Dordrecht goed van de beroerte die hem vier weken geleden trof. Het was de tweede maal in enkele maanden dat Pleun hiermee werd geconfronteerd.


Hij verblijft nu al enige weken in het Verpleeghuis Crabbehoff waar hij een eigen woonkamer heeft en elke ochtend een uur lang bewegingstherapie ondergaat om het ongemak van een verlamming aan de rechterzijde te verhelpen dan wel te reduceren. Het verpleegkundig personeel roemt Pleun om zijn inzet en wilskracht tijdens de therapie.


Het kijken naar en genieten van het voetbal heeft Pleun niet verleerd. Deze week was het diverse avonden lang genieten met de diverse Europese wedstrijden op de televisie. ,,Toen Liverpool zich plaatste voor de finale was Pleun zo opgewonden dat hij een juichkreet liet horen. Een medebewoonster schrok daar zo van dat ze eerst dacht dat er iets verschrikkelijks was gebeurd…”, meldt Pleuns vrouw die elke dag in Crabbehoff te vinden is. Als alles goed gaat mag Pleun eind september weer naar huis.


Fred van Dongen bezocht Pleun gistermiddag namens het DFC Nieuws, het Clubnieuws en de website. Pleun is al jaren een belangrijke vaste waarde in het team dat het DFC Nieuws en het Clubnieuws-magazine klaarstoomt voor verzending naar de leden. Fred bood hem drie even speciale als unieke exemplaren van het recente DFC Nieuws aan. Met een bijzondere omslag waarop kleurenfoto’s prijken van Pleuns kleinzoon Bram die zaterdag jl. Pupil van de Week was tijdens DFC – Drechtstreek. Op de voorpagina van de ‘Extra editie voor Pleun van Gelderen sr.’ prijkt een foto van het nieuwe DFC-torentje dat sinds enkele weken met ferme vlaggenmast en clubvlag het clubgebouw siert. Pleun is maandenlang bezig geweest met het vervaardigen van het nieuwe torentje dat voor hem het symbool is van ware clubliefde. ,,En dat is het zeker en verdient daarom brede bewondering en waardering. Vandaar dat ik een wel heel bijzondere editie van het DFC Nieuws speciaal voor hem en zijn familie heb gemaakt’, aldus Fred van Dongen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com