DE OUDE DOOS: De dag dat DFC met ‘Ome’ Joost de Bruijn Ajax bedwong

18 mei 2007 2220x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DE OUDE DOOS: De dag dat DFC met ‘Ome’ Joost de Bruijn Ajax bedwong

De Oude Doos van de maand mei richt zich op een – wat je met recht noemt – oer-DFC’er: Ome Joost de Bruijn. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw trok (toen nog gewoon gesproken werd over) Joost de Bruijn tientallen keren het DFC-shirt aan. In een machtige amateurcompetitie met aansprekende tegenstanders zoals Ajax.


De duels tussen DFC en de (latere) grootmacht uit Amsterdam waren altijd fascinerende wedstrijden waarin de spelers van beide partijen altijd wel weer wat extra’s uit de (energie)kast haalden. Pas vele jaren later kreeg Joost de Bruijn het liefkozende voorvoegsel ‘ome’. Begrijpelijk want tot op zeer hoge leeftijd is hij actief geweest als trainer/begeleider bij DFC. In die functie droeg hij graag en voorbeeldig zijn opgedane kennis en kunde over aan nieuwe generaties spelende DFC’ers.


Vandaar deze fotografische hommage. Op de eerste foto is ‘Ome’ Joost de Bruijn actief als speler in de wedstrijd Ajax – DFC van 15 september 1929. De tweede foto is een andere actie uit dezelfde wedstrijd Ajax – DFC, die overigens mede door de inbreng van ‘Ome Joost’ op die dag onbeslist eindigde (1-1).


Website-eindredacteur Fred van Dongen bedankt vanuit Madrid DFC-archivaris Arie Heijstek voor de foto’s en gegevens voor dit bijzondere eerbetoon aan één van de grootste DFC’ers.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com