7TEGEN7 (1): Veel belangstelling en sfeer op eerste avond

3 mei 2007 634x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 7TEGEN7 (1): Veel belangstelling en sfeer op eerste avond

DFC’s interne competitie voor miniteams is gisteravond van start gegaan. Twaalf teams hadden ingeschreven voor dit zogeheten 7TEGEN7 Toernooi. Elke ploeg bestaat uit zeven spelers. Er wordt op halve velden inclusief pupillendoeltjes gespeeld. Een wedstrijd duurt 18 minuten en wordt gespeeld op het in tweeën ‘geknipte’ hoofdveld van DFC.


Het deelnemersveld is verdeeld over twee poules van zes. In elke poule wordt een halve competitie gedraaid.


Gisteravond werden de eerste twee speelrondes afgewerkt. Donderdagavond 10 mei volgen de rondes 3 en 4 en op donderdag 24 mei volgt de (vijfde) slotronde. Daarna spelen de nummers 1 van elke poule tegen elkaar voor het kampioenschap, de nummers 2 van elke groep voor plaats 3 in de eindstand etc.


Elke speelavond wordt begonnen om half acht. Vanwege Hemelvaartsdag wordt er op 17 mei niet gespeeld.


DFC 1 zou aanvankelijk onder de naam Professionals deelnemen maar vond dat toch niet zo’n geslaagde naam. Net voor aanvang van het toernooi werd besloten de ploeg om te dopen tot Poker Stars.


De belangstelling op de eerste avond was groot evenals de inzet van alle ploegen en de gezelligheid rond het veld. Het heerlijke weer werkte natuurlijk enorm mee. The All Stars en FC Knudde waren dé winnaars van de eerste avond. Ze wonnen beide hun eerste twee duels en staan zodoende  bovenaan in respectievelijk poule 1 en poule 2.


De Zeventallen-competitie is een idee van onder anderen Fred Eland en Cees van der Sluis, die er vorig jaar mee aftrapten bij DFC. Toen streden nog maar vijf zeventallen om de kampioenseer.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com