SCHOOLVOETBAL BIJ DFC (5): ‘We gaan DFC nog vitaler maken!’

4 april 2007 2006x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SCHOOLVOETBAL BIJ DFC (5): ‘We gaan DFC nog vitaler maken!’

Het evenement paste ook volledig in de actie Tijd voor Sport, bedoeld om meer (jeugdige) mensen via de sport aan het bewegen te krijgen.


In dat project werken de KNVB , gemeente Dordrecht en voetbalverenigingen samen om sportclubs vitaler te maken waardoor ze beter in staat zijn hun rol te vervullen in de maatschappij. ,,Aandachtspunten hierbij zijn werven en behouden van vrijwilligers, opleiding van kader en het bevorderen van ouderparticipatie. Bovendien wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) via de  sport meer gezonde burgers in een gezondere samenleving met meer maatschappelijke samenhang bewerkstelligen”, zegt Roy Loos (51) die namens KNVB en overheid bij DFC als clubbegeleider is aangesteld om mee te werken aan de doelstellingen van deze instanties.


Roy Loos vervolgt: ,, Ons gemeenschappelijke doel is ook om DFC nog vitaler het jubileumjaar 2008 in te laten gaan. Mede daarom heeft de KNVB de uitdaging van het ministerie aanvaard. Man, vrouw, jong, oud, rijk, arm, autochtoon, allochtoon vindt voetbal een fantastische vrijetijdsbesteding. Om actief te beoefenen of passief te volgen. Voetbal maakt onderdeel uit van de maatschappij, en de maatschappij maakt weer onderdeel uit van de voetbalsport. Voetbal is letterlijk de spiegel van de samenleving. “

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com