Leo van Bruggen jubileert: 70 jaar lid van DFC!

10 april 2007 1070x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Leo van Bruggen jubileert: 70 jaar lid van DFC!

Leo J. van Bruggen (78 jaar) is vandaag 10 april 2007 op de kop af 70 jaar lid van DFC!  Dat meldt DFC’s beschermheer Wim Verzijl.


Leo werd geboren op 25 maart 1929. Zijn vader (arts) was bestuurslid (onder meer secretaris) van DFC. De jubilaris bleek al vroeg een begaafd voetballer met vooral verdedigende kwaliteiten. In de jaren vijftig veroverde hij een plek in het eerste van DFC, een positie die hij jarenlang niet afstond.


Hoewel hij als DFC-speler de geboorte van het Nederlandse betaald voetbal volledig meebeleefde, weigerde gymnasiast Leo een verbintenis te tekenen. Hij hechtte aan de amateurstatus. Zijn kwaliteiten stonden er borg voor dat hij zijn stek in DFC’s eerste niet hoefde af te staan aan semi-profs die wel een contract hadden afgesloten.


Leo van Bruggens trouw aan de amateurstatus werd beloond met enkele uitverkiezingen voor het Nederlands Amateur Elftal, dat evenwel ook in die tijd in de schaduw van het Grote betaalde Oranje bleef hangen. Hij was ook enige malen captain van dit nationale team.


Leo, inmiddels verhuisd naar de Amsterdamse contreien, is een trouw bezoekers van DFC’s jaarlijkse Grote Reünie. Vorig jaar las hij in DFC’s bestuurskamer nog voor uit een boekwerk over het literaire voetballeven van een andere, helaas al overleden bekende DFC-er Kees Buddingh’. Die had een van zijn vermaarde voetbalgedichten gewijd aan Leo van Bruggen.


DFC-archivaris Arie Heijstek voegt hieraan toe: ,,Een andere ras- DFC-er en oud -eersteelftalspeler Dick Koonings was op 31 maart jl. 75 jaar lid van DFC! Dick is nu 84 jaar. Kees Bleeker, oer-DFC-er en ook oud-DFC 1-speler  wordt op 29 juni a.s. 83 jaar en is op 1 september 2007  70 jaar DFC lid.”

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com