KABOUTERS DFC (1): Paasfeestje vol spelletjes en cadeautjes

7 april 2007 608x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor KABOUTERS DFC (1): Paasfeestje vol spelletjes en cadeautjes

Zo’n veertig kabouters vierden vandaag op het DFC-complex een eigen Paasfeestje. De kabouter-commissie van DFC onder leiding van Gert-jan van Es had weer bijzondere activiteiten en cadeautjes in petto voor de allerkleinste DFC-ertjes.


Aan een lange tafel mochten de kabouters eerst met kleurpotlood en penseel hun paas-impressies tekenen. Daarna was het met assistentie van twee Super Paashazen (chocolade) eieren zoeken op het hoofdveld. Het lukte de groep zowaar alle eitjes te vinden. Vervolgens stonden er diverse spelletje op de rol, zoals het waterdragen en eieren vervoeren. Dat laatste was niet zo eenvoudig: het verse eitje lag op een lepel waarna dat op een lastig parcours door onder meer een heuse hoepel zo’n twintig meter verder moest worden afgeleverd. Menig eitje kieperde tussen de grassprieten.


In de kantine werd het Paasfeest voortgezet met pannenkoeken en limonade. Toen al dat lekkers naar binnen was gewerkt, brak het cadeautjes-uurtje aan. Alle spelertjes ontvingen een speciaal DFC-shirtje en ook nog een wel heel bijzonder Paas-ijsje.


Mede-organisator Gert-jan van Es bedankte tot slot alle mensen die aan het succes van dit paasevenement bijdroegen. In bijzonder vermeldde hij Dick Groenewoudt van de Kreko (o.m. Paasijsjes) en verder Richard in ’t Veld, de begeleidingscommissie van DFC 1 en het organisatie-comité van het DFC Paaskamp voor het genereus beschikbaar stellen van de bijzondere DFC-shirtjes.


TEKST EN FOTO’S FRED VAN DONGEN

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com