Kabouter-toernooi DFC (2): Niet alleen een mooie dag vanwege het weer…

14 april 2007 1848x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Kabouter-toernooi DFC (2): Niet alleen een mooie dag vanwege het weer…

Het eerste Kabouter-toernooi in de geschiedenis van het bijna 124-jarige DFC is een sprankelend en voorbeeldig evenement geworden. De zeventallen van DFC (2 teams), EBOH, Dubbeldam, Oranje Wit en Wieldrecht  streden fanatiek maar sportief om de bekers. Hier en daar kostte het nog moeite de juiste doelrichting te vinden of de bal in bezit te houden, maar dat mocht de pret niet drukken.


Alles werkte ook mee. Fantastisch haast zomers weer, goede ‘de wedstrijden aanvoelende’ scheidsrechters, en ouders die hun verantwoordelijkheden kenden. De organisatie verliep vlotjes en zorgde ervoor dat de duur van het toernooi niet onnodig lang uitliep.


Het vond zijn climax allemaal in een prachtige prijsuitreiking op het hoofdveld van DFC, waar eerst de tientallen kaboutertjes massaal de uitgestalde prijzen bewonderden en vervolgens de aanvoerders de diverse trofeeën met enig gevoel voor dramatiek en heroïek in ontvangst mochten nemen. De prijsuitreiking gebeurde door DFC’s oud-voorzitter Jan van der Straaten die ook nog eens de prijzen (zes bekers en herinneringsvaantjes) persoonlijk had beschikbaar gesteld.  Jan genoot, het organisatiecomité van DFC genoot, de vele (groot)ouders genoten maar bovenal genoten de spelertjes.


Het geslaagde evenement kan derhalve het best worden aangemerkt als een voorbeeld van goede propaganda voor de voetbalsport in het algemeen en voor DFC met zijn bijna 125 jaar oude geschiedenis in het bijzonder.


Bijgaand een fotografische sfeerreportage van De Dag van de Kabouters, gemaakt door Fred van Dongen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com