JUNIOREN: DFC B1 klopt Terneuzen met 4-0 * Hattrick van Ahman Dhondai

7 april 2007 768x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUNIOREN: DFC B1 klopt Terneuzen met 4-0 * Hattrick van Ahman Dhondai

DFC B1 onderbrak vandaag even het DFC Paaskamp in het Zeeuwse Arnemuiden voor de inhaalwedstrijd in Dordrecht tegen Terneuzen B1. Hoewel de jongens een vermoeiende avond en nacht in Arnemuiden achter de rug hadden, bleken ze wakker genoeg om Terneuzen van zich af te schudden.


Man of the match bij DFC B1 was linkerspits Ahman Dhondai, die extra geprikkeld was door zijn trainer Johan van der Hoek en hem niet teleurstelde. Ahman (15) scoorde drie maal achtereen en zorgde daarmee voor de zg. perfect hattrick. Het duel in de hoofdklasse was het aanzien alleszins waard en verveelde geen moment. DFC liet enkele knappe aanvalsacties zien maar moest vooral na de rust ook een paar keer beroep doen op de kwaliteiten van de eigen keeper Koen van Torenburg. Die verrichtte op cruciale momenten weer belangrijke reddingen.


DFC B1, het best draaiende DFC-team in dit seizoen, kwam na twintig minuten op 1-0 door een schitterend boogschot van Ahman Dhondai. Tien minuten later zorgde hij uit een voorzet van Volkan Mavili voor 2-0. Na rust ging het duel redelijk gelijk op. Pas in de slotfase toonde DFC zich weer scherp in de afwerking. Alweer Ahman tikte uit een voorzet van Mathijs Jongeneel 3-0 binnen en zorgde daarmee voor zijn hattrick. Bijna was Ahman op vier goals uitgekomen, maar zijn inzet belandde deze keer tegen de lat waarna Volkan Mavili de terugspringende bal over de doellijn werkte (4-0).


Na afloop werd de ruime zege met het nodige vreugdebetoon gevierd in de kleedkamer waarna de ploeg zich weer richting Arnemuiden verplaatste voor de voortzetting van het Paaskamp dat tot maandagvond duurt.


Uitslagen hoofdklasse B-junioren van vandaag: Wieldrecht – Beek Vooruit 1-2, Pelikaan- Kloetinge 0-1, DFC – Terneuzen 4-0.


Stand:  Kloetinge 19-48, Pelikaan 20-42, Papendrecht 19-36, DFC 19-31, Wieldrecht 19-27, Terneuzen 19-26, Roosendaal 19-25, Virtus 19-24, Zeelandia Mburg 19-18, Beek Vooruit 19-18, Dauwendaele 20-10, HVV’24 17-7.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com