JUNIOREN DFC A1(3): Frank Zwakhals ziet ‘z’n jongens met de week groeien’

21 april 2007 1569x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUNIOREN DFC A1(3): Frank Zwakhals ziet ‘z’n jongens met de week groeien’

Frank Zwakhals, oud-speler van DFC 1, nam dik een maand geleden de trainerspositie over. DFC A1 bungelde toen enigszins uitzichtloos onder de fatale degradatiestreep in de hoofdklasse. Nu – zes wedstrijden later – ‘leeft’ DFC A1 weer en staat de ploeg voor een ongekend spannende apotheose van een bewogen seizoen.


Tot nu toe coachte Frank zes wedstrijden van A1, waarvan er vier in een overwinning eindigden. Dat is natuurlijk mooi meegenomen voor een aankomend trainer, maar is alleen echt wat waard als het ook tot een perfect moment suprème komt – het definitief ontlopen van het degradatiespook. Een ware uitdaging vooral voor de spelers.


Frank over het gewonnen duel van vandaag waarmee hij en zijn ploeg kampioenskandidaat Dongen A1 heel veel pijn bezorgde: ,,We begonnen goed agressief. Zoals altijd creëerden we veel kansen, maar weer zoals gewoonlijk gingen ze er niet in. Door die ongelukkige stuit kwam Dongen voor. Maar ik moet de ploeg complimenteren dat ze zich over die tegenslag heen zetten en bleven knokken. En dan komen de kwaliteiten vanzelf boven. Marvin was vandaag weer heel belangrijk”. Marvin Hooplot scoorde eenmaal en werd twee keer binnen de zestien onderuit geschoffeld wat DFC twee goed benutte strafschoppen (Sabit en Delil) opleverde.


Frank: ,, Na rust kregen we meer ruimte en na die 3-1 dacht ik dat Dongen het nooit meer zou halen. Dan wordt het toch nog 3-2 en is het echt met dichtgeknepen billen de wedstrijd uitspelen. Iedereen zat er aan het eind doorheen. Maar ze hebben allemaal het maximale gepresteerd. En dan zie je dat je kunt winnen! Je ziet de jongens elke wedstrijd beter worden.”

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com