JUNIOREN DFC A1(2): Verdiende zege te danken aan inzet en vertrouwen

21 april 2007 626x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUNIOREN DFC A1(2): Verdiende zege te danken aan inzet en vertrouwen

DFC verdiende de verrassende zege op koploper Dongen door de enorme inzet en het blijven geloven in de eigen kracht en kunde. Dongen kwam voor rust fortuinlijk op een 0-1 voorsprong toen na een vrije trap de bal op het vanwege de langdurige droogte harde veld een rare stuitbeweging maakte. Doelman Edwin Sieben was kansloos. Vooral na rust verrichtte Edwin overigens enkele knappe reddingen waardoor hij zijn ploeg vol in de race hield.


DFC-spits Marvin Hooplot was mede door het hobbelige veld een voortdurende lastpost voor de Dongen-defensie. Hij had ook een substantieel aandeel in alle drie de DFC-doelpunten. Vlak voor rust moest Dongen bij een actie van Marvin binnen de zestien aan de noodrem trekken. Sabit Kayhan benutte de strafschop onberispelijk (1-1).


Twee minuten na de hervatting verkeek de Dongen-verdediging zich op een verre ingooi van Sabit Kayhan. De alerte Marvin Hooplot profiteerde onmiddellijk: 2-1. Kampioenskandidaat Dongen was toen gedwongen tot aanvalsacties, maar de ploeg streed vooral met en tegen zichzelf. Diverse wissels brachten niet de gewenste vaart en compositie in de aanvallen waardoor DFC regelmatig ruimte kreeg voor uitbraken. Tien minuten voor tijd leidde dat andermaal tot een strafschop – opnieuw was Marvin Hooplot foutief tegen de vlakte gewerkt binnen de zestien. Nu schoot Delil Yildiz vanaf elf meter raak: 3-1. Het offensief van Dongen dat meer een wanhopig dan overtuigend karakter kende, leverde vlak voor tijd toch nog een treffer op: 3-2.  Het was daarna zowel binnen als buiten het veld angstig billen dichtknijpen geblazen voor DFC. Twee minuten later maakte de prima leidende scheidsrechter A. Mauritsz een einde aan de onzekerheid met zijn slotsignaal. Een wonder was geschied – en terecht.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com