JUNIOREN: DFC A1 boekt belangrijke zege bij degradant Longa (1-2)

7 april 2007 836x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUNIOREN: DFC A1 boekt belangrijke zege bij degradant Longa (1-2)

DFC A1 behaalde vanmiddag in Tilburg een belangrijke zege op Longa A1, dat al was gedegradeerd. De ploeg van interim-coach Frank Zwakhals won met 1-2 en verkleinde daarmee de achterstand op degradatierivaal Dubbeldam.


De overwinning op Longa, dat dit seizoen nog niet één wedstrijd heeft gewonnen, kwam pas vlak voor tijd tot stand. Frederik Mastenbroek (rechts op de foto) knalde toen van 25 meter afstand de 1-2 achter de doelman van Longa. DFC was al na negen minuten op een 0-1 voorsprong gekomen toen Thomas van Brakel (links op de foto) een voorzet van Marvin Hooplot doeltreffend afrondde. Een kwartier later kwam Longa langszij uit een strafschop.


Met goed combinatievoetbal bleef DFC voor de winst gaan. De ploeg had geluk dat Longa een kwartier na rust de paal raakte, maar liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Vlak voor het eindsignaal zorgde Frederik Mastenbroek uiteindelijk voor de verlossende treffer en heeft DFC A1 weer zicht op een plek boven de fatale rode streep.


Uitslagen hoofdklasse A-junioren van vandaag: Longa – DFC 1-2, Dubbeldam – Baronie 0-6, Papendrecht –Dongen 2-3, RKDVC – TSC 1-4.


Stand: Dongen 20-51, DESK 19-45, TSC 18-42, RKDVC 19-32,  ’t Zand 20-31, Baronie 19-28, Oranje Wit 20-27, Papendrecht 20-23, NOAD 19-18, Dubbeldam 18-15 (doelsaldo – 24), DFC 18-11 (doelsaldo – 28), Longa 20-2 (gedegradeerd).


De bij een 4-2 stand voor DFC in de 87ste minuut gestaakte wedstrijd tegen Dubbeldam is niet in deze stand verwerkt. Verwacht wordt dat de KNVB hierover volgende week een besluit neemt.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com