JUNIOREN DFC A1 (2): Frankie bedankt, Frankie bedankt!

28 april 2007 647x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUNIOREN DFC A1 (2): Frankie bedankt, Frankie bedankt!

DFC had zich in de derby bij Oranje Wit al zonder voorbehoud kunnen veilig spelen indien het had gewonnen. De ploeg liet echter tal van kansen onbenut, waaronder een strafschop. De anders van elf meter zo trefzekere Delil Yildiz miste.


Ook toen Oranje Wit door een rode kaart tot tien man was gereduceerd, kon DFC niet verlossend toeslaan. Het bleef 0-0 en dus allemaal nog onzeker voor DFC. Zouden NOAD en Dubbeldam later op de middag beide winnen, dan zou rechtstreekse degradatie alsnog een feit zijn.


Terug op het eigen complex kregen de in de bestuurskamer van DFC verzamelde spelers om half vijf de resultaten van NOAD en Dongen te horen van wedstrijdsecretaris Arie Hoornweg. ‘Beide verloren!’ Dus veel vreugdekreten- en gebaren en natuurlijk een ‘extra rondje’. En een massaal eerbetoon aan coach Frank Zwakhals: ‘Frankie bedankt, Frankie bedankt!’


Nu maar hopen dat als Dubbeldam in beroep gaat tegen de vrijdag opgelegde twee winstpunten in mindering, de commissie van beroep van de KNVB Zuid I geen aanleiding ziet deze strafmaatregel van de tuchtcommissie ongedaan te maken.


Uitslagen slotdag (22ste ronde) hoofdklasse A-junioren: Oranje Wit – DFC 0-0. Dongen – Dubbeldam 5-1, NOAD – RKDVC 1-3, ’t  Zand – Longa 2-0, DESK – TSC 1-2, Papendrecht – Baronie 4-1.


Eindstand: TSC en Dongen 54, DESK 45, RKDVC 39, Baronie en ’t Zand 34, Oranje Wit 28, Papendrecht 27, DFC 18 (- 28), NOAD 18 (-65), Dubbeldam 16, Longa 5.


Beslissingswedstrijd tussen Dongen en TSC om kampioenschap, promotie. Dubbeldam en Longa gedegradeerd, NOAD nacompetitie.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com