JUNIOREN DFC A1 (1): DFC alsnog in veilige haven, tenzij….

28 april 2007 1946x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUNIOREN DFC A1 (1): DFC alsnog in veilige haven, tenzij….

DFC A1 heeft zich vanmiddag in de hoofdklasse veilig gespeeld. Alleen de commissie van beroep van de KNVB kan het feestje nog verstoren. DFC stond dit seizoen lange tijd op een zeker lijkende degradatieplaats. Na de komst van interim-trainer Frank Zwakhals veerde de ploeg mentaal en kwalitatief op en perste het er een bewonderenswaardige eindsprint uit, die voorlopig eindigde in de bekende veilige haven.


DFC A1 speelde op de slotdag van de competitie met 0-0 gelijk bij Oranje Wit. De andere degradatiekandidaten, NOAD en Dubbeldam, traden twee uur later aan tegen resp. RKDVC en Dongen. Beide verloren. Bovendien had Dubbeldam vrijdag jl. van de tuchtcommissie twee winstpunten in mindering opgelegd gekregen wegens schuld aan het staken van de wedstrijd bij DFC A1 (uitslag 4-2) enkele weken geleden. Dat resulteerde onderin in de volgende (voorlopige) eindstand: 9 DFC 22-18 (doelsaldo -28), 10 NOAD 22-18 (- 65), 11 Dubbeldam 22-16, 12 Longa 22-5.


De nummers 11 en 12 degraderen rechtstreeks naar de eerste klasse; nummer 10 speelt nacompetitie (promotie-degradatie). Eindigen meer teams op de tiende (niet rechtstreekse) plek dan beslist het doelsaldo. (Artikel 34 leden 1 en 4a van het Reglement Amateurvoetbal). Dat van DFC is aanmerkelijk beter dan dat van NOAD, zodat DFC zich voorlopig veilig mag voelen. Deze situatie kan veranderen als Dubbeldam in beroep gaat tegen de 2 winstpunten in mindering en via dat appel deze twee punten terugkrijgt. Dan eindigen DFC, Dubbeldam en NOAD gelijk en moet een nacompetitie uitmaken wie rechtstreeks degradeert (plek 11), wie nacompetitie speelt (plek 10) en wie sowieso in de hoofdklasse blijft (plek 9).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com