DFC houdt op 23 en 30 mei 4tegen4-toernooi voor Dordtse basisscholen

23 april 2007 634x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC houdt op 23 en 30 mei 4tegen4-toernooi voor Dordtse basisscholen

De organisatie van het onlangs gehouden Schoolvoetbal-toernooi heeft bij DFC zoveel enthousiasme opgeleverd, dat DFC hier op korte termijn een vervolg aan wil geven. Eén van de initiatieven is een zogeheten 4tegen4-toernooi voor leerlingen uit de groepen 3+4 (6 en 7 jaar) en 5+6 (8 en 9 jaar) van het Dordtse basisonderwijs.


Bedoeling is dit toernooi te houden op de woensdagmiddagen 23 en 30 mei op het DFC-complex aan de Reeweg-Oost (naast de ingang van het stadion van FC Dordrecht). Gezien de veldcapacaiteit is voor 23 en 30 mei voorlopig een beperkt aantal scholen uitgenodigd. Andere basisscholen komen later aan bod.


In elke (basis)groep wordt een halve competitie gespeeld. De teams bestaan uit 4 spelertjes (jongens en meisjes) die op het hoofdveld hun wedstrijdjes spelen op mini-veldjes met mini-goals. Per school kunnen in principe diverse viertallen worden ingeschreven. Alle deelnemers ontvangen namens DFC een blijvende herinnering. De kampioenskwartetten krijgen daarnaast een onderscheiding.


Voor woensdagmiddag 23 mei zijn viertallen uitgenodigd van de volgende scholen: Johan Friso, Noordhove, Muhring en School Vest. Op woensdagmiddag 30 mei zijn dat JF Kennedy, Geert Groote en De Bever. Al deze scholen hebben al per e-mail een uitgebreide uitnodiging ontvangen.


DFC werkt sinds kort met de voetbalbond KNVB en overheid samen in het landelijke project Tijd voor Sport. Dat is bedoeld om (meer) mensen van welke leeftijd ook (meer) aan het bewegen te krijgen. Het 4tegen4-toernooi maakt hiervan deel uit.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com