DFC’s tweede laat kampioenskandidaat Oranje Wit stranden

28 april 2007 1828x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC’s tweede laat kampioenskandidaat Oranje Wit stranden

DFC 2 zorgde vanmiddag voor een grote verrassing door kampioenskandidaat Oranje Wit 4 met 3-2 te verslaan. De titel belandde zodoende bij Pelikaan 3 dat won. Bij het ingaan van de laatste speelronde stonden Oranje Wit en Pelikaan beide met 49 punten bovenaan in de reserve derde klas.


DFC leidde bij rust met 1-0 door een treffer van Steven Rokette. Na rust draaide Oranje Wit de wedstrijd om en nam het een 1-2 voorsprong. Martijn ‘Tinus’ van der Waal bracht de spanning evenwel volledig terug (2-2). In de slotfase sloeg Steve Rokette tot verbijstering van heel Oranje Wit opnieuw toe (3-2).


Later op de middag kreeg DFC 2 nog wat natte complimentjes uit Zwijndrecht waar Pelikaan eigenlijk nauwelijks op het kampioenschap had gerekend. Wie zijn sportieve plicht doet, kan nu eenmaal doorgaans rekenen op wat bijzonder huldebetoon van degene daar belang bij heeft. Dat is een traditie, haast ritueel in het recreatieve voetbal. Dat moet zo blijven en niet tegen het licht van allerlei bureaucratische regeltjes worden gehouden. Een oude, traditierijke club als DFC zou zo’n spontaan ritueel moeten omarmen.


Het tweede kan terugzien op een geslaagd seizoen, dat overigens wel moeizaam begon. De ploeg eindigde in de middenmoot met 32 punten uit 22 wedstrijden. Tien keer werd gewonnen, even zoveel keren verloren en twee maal gelijkgespeeld. Van de laatste negen duels werden er maar liefst acht gewonnen. Hulde mannen!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com