DC Jeugdbokaal (1): DFC A1 strijdend ten onder tegen bekerhouder ASWH (1-3)

3 april 2007 648x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC Jeugdbokaal (1): DFC A1 strijdend ten onder tegen bekerhouder ASWH (1-3)

Het lukte DFC A1 vanavond in zijn eerste wedstrijd om de populaire Dordt Centraal Jeugdbokaal net niet bekerhouder ASWH A1 te verslaan. In een vlot, levendig en aantrekkelijk duel trokken de Ambachters met enig fortuin aan het langste eind (1-3).


Het was DFC’s eerste duel in poule B waarin het behalve ASWH ook Papendrecht en Dubbeldam ontmoet. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, wat een pluspunt is voor DFC. Dat speelt in de reguliere competitie als hoofdklasser twee afdelingen lager dan ASWH dat in de tweede divisie opereert. Voor rust kreeg DFC enkele mogelijkheden .Het was ook enkele malen gevaarlijk met vrije trappen rond de zestien. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg ASWH een licht veldoverwicht. Dat resulteerde in twee toch tamelijk onverwachte goals, waarbij aangetekend dat de tweede ontstond uit een fraaie, uiterst precieze aanval via de rechterflank.


Na rust versterkte DFC zijn aanvalskracht met het inbrengen van de snelle spits Ibrahim Karasahin, die gewoonlijk in B1 speelt. Het duel kreeg toen een vinniger karakter, waardoor de aantrekkelijkheid alleen maar toenam. ASWH-keeper Marlon Huijzer kreeg heel wat werk te verstouwen, maar ook zijn DFC-collega Edwin Sieben moest enkele malen met prima reddingen in actie komen bij snelle uitvallen van ASWH. Tien minuten voor tijd kreeg DFC loon naar werken. Keeper Marlon Huijzer ging in de fout, waarna Ibrahim Karasahin uit  een overigens moeilijke hoek met een krullend schot profiteerde (1-2).


DFC leek af te stevenen op een verdiend gelijkspel maar nam even iets te veel risico waardoor ASWH nog geen twee minuten later een uitbraak doeltreffend afrondde (1-3). Waarmee de wedstrijd was gespeeld. DFC A1 verdient een dikke pluim voor het vertoonde spel en de bewonderenswaardige inzet zonder sportief over de schreef te gaan.


Als zaterdag in de competitiewedstrijd uit in Tilburg tegen hekkensluiter Longa met dezelfde instelling wordt gestreden, hoeft de ploeg niet bang te zijn voor een negatief resultaat in dat belangrijke degradatieduel.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com