Competitie 7tegen7 begint vanavond met twaalf zeventallen

29 april 2007 752x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Competitie 7tegen7 begint vanavond met twaalf zeventallen

Nu de reguliere competitie klaar is en de vakantieperiode nog lang niet in zicht, organiseert DFC weer een interne competitie voor miniteams. Deze 7tegen7-competitie begint vanavond (donderdagavond 3 mei). Twaalf teams hebben ingeschreven. Ze brengen elk zeven man in het veld en spelen op halve velden inclusief pupillendoeltjes. Elke wedstrijd duurt 18 minuten.


Het deelnemersveld is verdeeld over twee poules van zes. In elke poule wordt een halve competitie gedraaid. Op de eerste twee speelavonden (donderdag 3 mei en donderdag 10 mei) komt elk zevental twee keer in actie. Op de slotdag (donderdag 24 mei) wordt in elke poule de laatste competitieronde afgewerkt. Later op die avond spelen dan de poulewinnaars tegen elkaar om het kampioenschap, aldus mede-organisator Fred Eland.


Elke speelavond wordt begonnen om half acht. Vanwege Hemelvaartsdag wordt er op 17 mei niet gespeeld. Bedoeling is dat alle duels worden gespeeld op het in tweeën ‘geknipte’ hoofdveld van DFC. De poule-indeling luidt:


Poule I: The Poker Stars (DFC 1), De 32’ers (DFC 2 dat dit seizoen in de competitie heel knap 32 punten vergaarde), De Kanaries (zaalvoetballers), Young Boys A (DFC A1), Young Boys B (DFC B1) en The All Stars.


Poule II: The Oldies (veteranen), Surivets (DFC 5), ‘t Erfje (zaalteam buurthuis), FC Knudde, Krohne (bedrijfsteam dat ook zaalvoetbal speelt) en Nar Veure.


De Zeventallen-competitie is een idee van onder anderen Fred Eland en Cees van der Sluis, die er vorig jaar mee aftrapten bij DFC. Toen streden vijf zeventallen (zie de foto’s) om de kampioenseer.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com