Sponsorsessie DFC (4): Gerard Bouwer : Louis van Gaal is een aardig mens

1 maart 2007 918x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Sponsorsessie DFC (4): Gerard Bouwer : Louis van Gaal is een aardig mens

,,Leuk om in de oude vertrouwde omgeving terug te zijn”, vertelde Gerard Bouwer, een van de gastsprekers op DFC’s sponsorbijeenkomst. Gerard Bouwer trok in de jaren zeventig het DFC-shirt aan. DFC speelde toen nog betaald voetbal. De toenmalige DFC-voorzitter Wim Verzijl haalde hem van Sparta op voorzet van DFC’s toenmalige succes-trainer Piet de Visser.


De Visser was gisteren verhinderd vanwege drukke werkzaamheden als hoofdscout van PSV en Chelsea. Verzijl, inmiddels beschermheer van DFC, was wel present en haalde met Bouwer leuke herinneringen op uit het voetbalverleden. De sportcarrière van Gerard Bouwer kan worden getypeerd met de zin ‘hoe een Rotterdammer via DFC in de top van de KNVB belandde’. Gerard Bouwer kwam na enige tijd FC Dordrecht (dat na de opsplitsing de positie van DFC in het betaald voetbal had overgenomen) te hebben geleid, in 1993 in het bestuur betaald voetbal van de KNVB. Hij kreeg er de financiële portefeuille en werd als zodanig de grondlegger van het zg. licentiesysteem – een alarmsysteem om te voorkomen dat clubs in een eigen financieel moeras ten onder zouden gaan. ,,Met dat systeem beogen we de clubs en de divisies in stand te houden. Niet om vervelend te doen”.


In een helder en vloeiend betoog zette Bouwer allemaal uiteen dat de KNVB-functie een ’enorme berg tijd vergt’. ,,Maar daar staan ook leuke dingen tegenover”. Zo heeft Bouwer met Oranje zeven grote toernooien (WK’s en EK’s) meegemaakt. En ook heel wat bondscoaches aan zich voorbij zien trekken. Hij noemde Louis van Gaal ‘een beminnelijk, aardig mensen al lijkt het op persconferenties anders’. En over de huidige bondscoach Marco van Basten: ,,Ik hem enorm veel waardering voor hem. Hij heeft een heel mooi record: 31 interlands waarvan slechts 2 verloren”.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com