Sponsorsessie DFC (3): Harry van der Laan stille pijler succes FC Dordrecht

1 maart 2007 709x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Sponsorsessie DFC (3): Harry van der Laan stille pijler succes FC Dordrecht

Harry van der Laan oogt bij FC Dordrecht een beetje in de schaduw te hangen van zijn hoofdtrainer Gert Kruys. Maar Harry, bekend goalgetter uit de jaren 80 en 90, is zonder meer een van de grote pijlers onder het huidige succes van FC Dordrecht.


Dat bleek gisteravond tijdens de sponsorbijeenkomst van DFC waar oer-DFC’er Ger Hüsen in een mini-talkshow Harry en zijn voorzitter Ad Heijsman interviewde over het reilen en zeilen van succesclub FC Dordrecht. Heijsman: ,,Gert en Harry vormen statistisch gezien het beste trainerskoppel van de eerste divisie. Daar ben ik trots op”.


Harry van der Laan is ook een begenadigd golfer, maar zal niettemin altijd een voetbaldier blijven. Hij begon, zo vertelde hij, bij ONA in Gouda. Toen pa en ma het wat beter kregen, verkaste Harry naar het chique Olympia Gouda, evenals DFC een van de oudste voetbalclubs van Nederland. Harry speelde honderden wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal, waarvan de meeste voor ADO Den Haag (FC Den Haag), maar droeg ook het Feyenoord-shirt. Volgens Google heeft hij in 352 Nederlands wedstrijden 208 goals gemaakt, een enorm hoog moyenne. “En”, weet Harry trots “van die 208 waren er 104 voor Den Haag”.


De assistent-trainer kreeg van zijn voorzitter Ad Heijsman te horen dat FC Dordrecht vrijdag toch alvast champagne en bloemen meeneemt naar Leeuwarden waar tegen Cambuur eventueel een periodetitel kan worden binnengesleept. ,,De vorige keer dat we zo’n titel konden pakken hebben we die niet meegenomen met als gevolg geen titel. Dan word je toch wat bijgelovig”.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com