Jilles den Breeker (72) overleden aan ongeneeslijke ziekte

17 maart 2007 1300x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jilles den Breeker (72) overleden aan ongeneeslijke ziekte

Jilles den Breeker (foto) – lid van de vereniging Oud-DFC, is zaterdagavond op 72-jarige leeftijd thuis overleden. Hij leed al enige tijd aan een ongeneeslijke ziekte.


Jilles – een begenadigde muzikant die ijzersterk was op de trompet – was een bekende verschijning bij DFC. Hij volgde nauwgezet de verrichtingen van het eerste, maar ook van lagere (jeugd)elftallen. Ook was hij altijd bereid DFC te ondersteunen, ook met optredens. Zijn laatste muzikale optreden was in oktober tijdens de Grote Reünie van DFC in de sporthal van onze vereniging. Met zijn goede vriend Kees Schriek achter de piano en met assistentie ook van Gaab van Tricht.  ,,Dat was geweldig en zo kennen de mensen mij ook”, merkte Jilles begin februari op in een afscheidsinterview in De Stem van het Weekend. Toen al stond vast dat Jilles niet meer viel te genezen. In het interview zei hij ook onder meer dat hij ‘nog graag afscheid zou willen nemen op het podium. Afscheid nemen van zijn publiek’. Zo ver heeft het dus niet mogen komen.


Afgelopen vrijdag werd min of meer al afscheid van Jilles genomen. Dat gebeurde bij hem thuis. Kees Schriek speelde toen in het bijzijn van de familie enkele van Jilles’ vele favoriete muzieknummers op de piano. Een ontdane Kees Schriek: ,,Jilles lag in coma maar het leek net of hij nog met zijn linkerhand wilde meespelen op de trompet”.


Jilles, die ook regelmatig de Sociëteit Good-old DFC bezocht en menige excursie met dit gezelschap meemaakte, zal in stilte worden gecremeerd.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com